Ladda inför höstens hämtnings- och lämningsspring med en deodorant som håller måttet. mamas skönhetsredaktör Frida Fahrman har testat deos anpassade för hård fysisk aktivitet.

Deodorant 1: Helt oparfymerad

En riktigt bra deo som håller borta både lukt och svett, trots att den är oparfymerad. Antiperspirant som ska hålla upp till 48 timmar, och är samtidigt mild och funkar därför bra för dig som har känslig hud.

Deo Original, 55 kr, Aco.

Betyg: 4/5

Deodorant 2: Klarar mycket svett

Man får inte låta sig luras av namnet – den här deon har inget med stresshantering att göra. Däremot är det här en riktigt bra antiperspirant som ska hålla upp till 72 timmar. Sitter där den ska när man behöver den och doftar gott och milt.

Stress Resist Deodorant 72h, 99 kr, Vichy.

Betyg: 4/5

Deodorant 3: Anpassar sig

Jag gillar verkligen deo i sprayform eftersom den torkar något snabbare. Den här innehåller Rexonas unika teknologi som reagerar på kroppsrörelse. Ju mer du rör dig, desto mer skyddar den. Just den effekten har jag inte märkt så tydligt, men visst är det en bra deo som dessutom finns i flera olika dofter.

Shower Fresh, 39 kr, Rexona.

Betyg: 4+/5

Deodorant 4: Torkar snabbt

En deo som verkligen håller vad den lovar – jag förstår varför det är en storsäljande favorit! Jag älskar den snygga och inbjudande förpackningen, och innehållet är snabbtorkande, långtidsverkande och har en god lätt doft som håller länge.

Count On Me, 119 kr, Löwengrip Care & Color.

Betyg: 4+/5

Deodorant 5: Motverkar fläckar

Lite av en klassiker i uppdaterad version. En supergod doft, och effekt som håller hela dagen och under hela träningspasset. Den har dessutom ett skydd som inte lämnar vita fläckar på mörka kläder samt motverkar gula missfärgningar på ljusa kläder. Antiperspirant som håller i upp till 48 timmar.

Black & White Clear Spray, 39 kr, Nivea.

Betyg: 4+/5

Deodorant 6: 100% ekologisk

En helt ekologisk och vegansk deo gjord av mineralsalt som doftar supergott av ros. Här är just doften den största fördelen – den här deon är bättre på att lukta gott än på att hålla bort svett. Trots det är den bland de bästa inom ekosegmentet när det kommer till deodoranter.

Deodorant Roll-on Crystal, 34 kr, Urtekram.

Betyg: 3+/5

Deodorant 7: Lyxig och len

Den här deodoranten är både effektiv och känns lite mer lyxig. Den är långtidsverkande, doftar väldigt gott och fungerar länge. Nackdelen är att deon i sig inte är så dryg, och 240 kronor känns i dyraste laget.

Gentle Care Roll-on Deodorant, 239 kr, Clarins.

Betyg: 4/5

Deodorant 8: Mild och fräsch

En mild och fräsch deo, som trots det gör sitt jobb och skyddar i upp till 48 timmar. Den sitter bra och ska både passa känslig hy och klara kraftig svettning. Dessutom är den unisex.

Anti-Transpirant Roll-on, 59 kr, Eucerin.

Betyg: 4+/5

Alla skönhetsprodukter som fått bäst i test

I varje nummer av mama gör vår skönhetsredaktör Frida Fahrman ett skönhetstest och listar de bästa produkterna – nyheter som klassiker.

Läs alla skönhetstest här:

mama nr 9/2017: Mascara

mama nr 8/2017: Deodorant

mama nr 7/2017: Solpuder

mama nr 6/2017: BB cream med solskyddsfaktor

mama nr 5/2017: Brun utan sol

mama nr 4/2017: Silverschampo- och balsam

mama nr 3/2017: Volymmascara

mama nr 2/2017: Torrschampo

mama nr 1/2017: Hårolja

mama nr 13/2016: Ansiktskräm

mama nr 12/2016: Foundation