Artikeln innehåller köplänkar

Foto: Frida Fahrman / BMB

Bäst i test: Skönhetsexperten Frida Fahrmans favoritdeodoranter

Ladda inför höstens hämtnings- och lämningsspring med en deodorant som håller måttet. mamas skönhetsredaktör Frida Fahrman har testat deos anpassade för hård fysisk aktivitet.

Deodorant 1: Helt oparfymerad

Foto: Bilden ägs av OPV In-Store Promotion AB

Deo Original från Aco
”En riktigt bra deo som håller borta både lukt och svett, trots att den är oparfymerad. Antiperspirant som ska hålla upp till 48 timmar, och är samtidigt mild och funkar därför bra för dig som har känslig hud.”
Betyg: mmmm
Läs mer och köp här!

Deodorant 2: Klarar mycket svett

Stress Resist 72h från Vichy
”Man får inte låta sig luras av namnet – den här deon har inget med stresshantering att göra. Däremot är det här en riktigt bra antiperspirant som ska hålla upp till 72 timmar. Sitter där den ska när man behöver den och doftar gott och milt.”
Betyg: mmmm
Läs mer och köp här!

Deodorant 3: Anpassar sig

Shower Fresh från Rexona
”Jag gillar verkligen deo i sprayform eftersom den torkar något snabbare. Den här innehåller Rexonas unika teknologi som reagerar på kroppsrörelse. Ju mer du rör dig, desto mer skyddar den. Just den effekten har jag inte märkt så tydligt, men visst är det en bra deo som dessutom finns i flera olika dofter.”
Betyg: mmmm+
Läs mer och köp här!

Deodorant 4: Torkar snabbt

Count on me från Löwengrip Care & Color
”En deo som verkligen håller vad den lovar – jag förstår varför det är en storsäljande favorit! Jag älskar den snygga och inbjudande förpackningen, och innehållet är snabbtorkande, långtidsverkande och har en god lätt doft som håller länge.”
Betyg: mmmm+
Läs mer och köp här!

Deodorant 5: Motverkar fläckar

Black & white clear spray från Nivea
”Lite av en klassiker i uppdaterad version. En supergod doft, och effekt som håller hela dagen och under hela träningspasset. Den har dessutom ett skydd som inte lämnar vita fläckar på mörka kläder samt motverkar gula missfärgningar på ljusa kläder. Antiperspirant som håller i upp till 48 timmar.”
Betyg: mmmm+
Läs mer och köp här!

Deodorant 6: 100% ekologisk

Roll-on Chrystal från Urtekram
”En helt ekologisk och vegansk deo gjord av mineralsalt som doftar supergott av ros. Här är just doften den största fördelen – den här deon är bättre på att lukta gott än på att hålla bort svett. Trots det är den bland de bästa inom ekosegmentet när det kommer till deodoranter.”
Betyg: mmm
Läs mer och köp här! 

Deodorant 7: Lyxig och len

Gentle care roll-on från Clarins
”Den här deodoranten är både effektiv och känns lite mer lyxig. Den är långtidsverkande, doftar väldigt gott och fungerar länge. Nackdelen är att deon i sig inte är så dryg, och 240 kronor känns i dyraste laget.”
Betyg: mmmm
Läs mer och köp här! 

Deodorant 8: Mild och fräsch

Anti-transpirant roll-on från Eucerin
”En mild och fräsch deo, som trots det gör sitt jobb och skyddar i upp till 48 timmar. Den sitter bra och ska både passa känslig hy och klara kraftig svettning. Dessutom är den unisex.”
Betyg: mmmm+
Läs mer och köp här!

Läs mamas skönhetstest här:

Bäst i test: Mascara 

Bäst i test: Hårolja

Bäst i test: Deodorant

Bäst i test: Solpuder

Bäst i test: BB cream med solskyddsfaktor

Bäst i test: Brun utan sol

Bäst i test: Silverschampo- och balsam

Bäst i test: Volymmascara

Bäst i test: Torrschampo

Bäst i test: Ansiktskräm

Bäst i test: Foundation

Alla produkter i denna artikel är utvalda av mamas redaktion.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer