Bäst i test: Krämögonskuggorna som håller från morgon till kväll

Din nya bästis – krämögonskuggan – fixar både fest- och vardagssminket i ett svep och sitter som berget under hela dagen! Här är mamas sju favoriter som är bäst i test.

Krämögonskugga 1: Glitter för festen

Full metal shadow, Taupe drop, 270 kr, Yves Saint Laurent.

Satt som berget i sju timmar, innan glittereffekten började avta så smått. Lätt att applicera med medföljande appliceringspinne. En glitterfavorit som passar perfekt till festen.

Betyg: 4/5

Krämögonskugga 2: Perfekt vardagsskugga

Eye tint, Rose ashes 11, 350 kr, Giorgio Armani.

Helt matt skugga. Tack vare en suverän applikator och konsistens är det fullt möjligt att skapa en proffsig sotning med endast ett finger som redskap. Jämnar ut ögonlockets yta och sitter där den ska i timme efter timme. 

Betyg: 5/5

Krämögonskugga 3: Budgetskugga på tub

Cream eye colour Rooftop sun, 99 kr, Kicks.

Ett generöst budgetalternativ. Lätt att applicera och lyfter blicken, så att du ser piggare ut, vilket underlättar en vardag med vaknätter och tidiga morgnar. Håller dessutom hela dagen – från förislämning till läggning

Betyg: 4/5

Tips! Applicera krämskuggan med olika metoder, till exempel fingrarna eller en pensel, för att experimentera med resultatet. Foto: Getty Images/iStockphoto / MariusRamon

Krämögonskugga 4: Metalliskt skimmer på burk

Excess shimmer 25 bronze, 89 kr, Max factor.

Mjuk, lite gummiaktig formula som ger en semi- till heltäckande, skimrande yta. Skuggan är lätt att arbeta ut och sitter helt okej. Den kanske inte lämpar sig för den allra blötaste helkvällen, då den lätt går bort med vatten (men det tackar vi också för på kvällen). Prisvärd!

Betyg: 3/4

[adSpace placement="manual"]

Krämögonskugga 5: Lättarbetat fräsch

Shimmering cream eyeshadow BR731, 325 kr, Shiseido

Vackert, skimrande skugga som är enkel att applicera med bara fingrarna. Skuggan känns fräsch på ögonlocket under hela dagen. Passar extra bra för dig med lite torrare hy eftersom den återfuktar huden runt ögat och inte framhäver några fina linjer.

Betyg: 4/5

Krämögonskugga 6: Naturliga ingredienser

Eye polish, Solar, 275 kr, Rms beauty.

Ger en lätt metallisk yta på ögonlocket. Kanske inte första valet när du lägger den kraftigaste festmakeupen, men en ljuvlig varje dag-skugga som lätt appliceras med hjälp av fingret. Innehåller enbart naturliga ingredienser.

Betyg: 4/5

Krämögonskugga 7:  Idiotsäker klassiker

Pro longwear paint pot, Stormy pink, 200 kr, Mac.

Den här skuggan är en evig fempoängare hos skönhetsnördar världen över – och visst stämmer ryktet! Välpigmenterad skugga som torkar till en mer pudrig formula. Sitter bra även på hud som tenderar att bli lite oljig. Nyansen Stormy pink är fin både till vardag och fest.

Betyg: 5/5

Av: Lisen Sundberg

Alla produkter i denna artikel är utvalda av mamas redaktion. Alla produkter länkas till återförsäljarna och vissa via tjänsten Apprl.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!