Anine Bing och Bianca (som snart ska bli storasyster!).
Anine Bing och Bianca (som snart ska bli storasyster!).

Anine Bing: "De första tre månaderna var jag helt psyko"

Anine Bings klädmärke gör succé, och snart expanderar även familjen – designern och mama-bloggaren Anine Bing väntar syskon till Bianca, 2. Och har flyttat hem till Hollywood igen.

De är ett litet team, familjen Bing – lever ihop, och jobbar ihop. Både Nicolai och Anine driver egna klädmärken, och nu väntar de sitt andra barn. I Los Angeles. Men för bara ett drygt år sedan var de helt inställda på att starta om och rota sig i Danmark, där Nicolai växte upp och även Anine bodde tills hon var tio, då hon flyttade till Sverige.

Krokiga vägar högt uppe i Hollywood Hills leder fram till trähuset längst in på en gata med utsikt över hela stan. Ytterdörren står öppen och Anine kommer utrusande med öppen famn. Hon har på sig ett par grå jeans och en tröja med texten BING över bröstet. Båda från hennes självbetitlade klädmärke, som gjort succé sedan starten i juli 2012. Dottern Bianca, 1,5, sitter på soffan, äter klementin och hälsar blygt. 

Medan tevattnet kokar berättar Anine att hon dagen innan haft ett butiksevent för sitt märke, där skådespelerskan Patricia Arquette bland annat köpte tre par jeans och ett par boots. Och hon är långt ifrån märkets enda kända fan. Ashley Simpson, Natasha Beding­field och Cindy Crawford gillar också Anines design. Kläderna säljs i L.A:s hetaste butiker, på nätet, och i Sverige flyger kollektionerna av hyllorna. Det går bra nu, helt enkelt.

Vanligtvis tar det betydligt längre tid att etablera sig på den övermättade modemarknaden, men Anine har uppenbarligen hittat en nisch som funkar hos konsumenterna. Men kläder i all ära – det mest spännande som händer i Anines liv just nu har inget med karriären att göra, utan med den nya bebisen hon och Nicolai väntar.– Jag är i vecka 14, säger Anine och tittar ner på magen, som putar ut lite under tröjan. 

Hur har den första tiden varit?– Nu känns det bra, men jag var så trött de första tre månaderna. Det var som att gå runt i en dimma. Jag har känt mig helt grumlig, som att jag inte förstår någonting. Och jag har mått illa konstant. Det är skönt att vara tillbaka och fungera nu. Att kunna äta igen. Vad gillar du att äta, då?– Jag vill ha MAT, och äter två luncher om dagen. Jag är mindre sugen på godis, utom saltlakrits. Det finns en butik ute i Santa Monica som säljer det, så häromdagen körde jag ut dit och köpte med mig en hel matkasse full. Min vän Marie (Serneholt, red:s anm.) kommer om några veckor och då ska hon ta med sig hockeypulver också.

Vet du om det är en tjej eller kille än?– De tror att det är en tjej, men vågar inte säga säkert innan nästa ultraljud. Man blir ju glad för vad det än är, men det är roligt när man kan börja förbereda lite.

(Några dagar senare bloggar hon: ”I går var vi där igen och då dök det upp en SNOPP på skärmen. Haha, tror ni jag blev chockad.”)

Är det någon skillnad jämfört med din förra graviditet?– Nej, inte alls. Det enda är att när jag väntade Bianca hade jag inget hektiskt jobb­schema att försöka hinna med, säger Anine som jobbar med sitt klädmärke under förmiddagarna, när hon har barnvakt, och är hemma med Bianca på eftermiddagarna.Hur har du och Nicolai haft det den här första tiden?– Vi har bråkat jättemycket! De första tre månaderna har jag varit helt psyko! Blivit arg och ledsen för ingenting. Jag har missförstått allt och vissa dagar har jag bara känt för att dra täcket över huvudet och stanna hemma. Vi låg i sängen en morgon, jag och Nicolai, när jag plötsligt blev fly förbannad, för atti nästa sekund börja gråta och sedan asgarva. Jag har inte varit superlätt att leva med.

Men jobbigast för dig! Trivs du med att vara gravid annars?– Jag känner mig fin. Jag har lite mer former än vanligt och det gillar jag. Jag samlar inte vätska och går inte upp speciellt mycket i vikt.Din vikt verkar vara ett populärt ämne bland dina bloggläsare. Hur tacklar du det? Blir du ledsen av att läsa kommentarerna?– Inte så mycket längre, men tidigare blev jag det. Jag är ju smal av naturen och efter att jag ammat klart Bianca förändrades min kropp. Då var det många som skrev att jag såg anorektisk ut. Det var så klart inte roligt att läsa, men jag mår verkligen bra. Min pappa är ett benrangel och jag och min bror Andreas har fått hans höga ämnesomsättning och kroppsbyggnad. Man får lära sig att älska sin kropp vare sig man är smal eller kurvig, och det tycker jag att jag gjort. 

Hur fick du reda på att du var gravid?– Förra gången jag tog mitt graviditetstest var inne på Jamba Juice, den här gången gjorde jag det på Subway. Jag, Nicolai och Bianca hade varit hemma hos en kompis, som hade ett graviditetstest över. På väg hem stannade vi för att köpa varsin macka och då kunde jag inte hålla mig, utan var tvungen att springa in på toaletten direkt.Nu när du har gått igenom en förlossning och vet vad du har att vänta, är du mer eller mindre nervös?– Jag är inte nervös. Det är så bra här, man har samma läkare under hela graviditeten som under förlossningen, det är en lyx. Förra gången gick jag över tiden en vecka och hade för lite fostervatten, så de satte igång mig. Det gjorde så klart superont, men jag fick rygg­bedövning. Jag kom in vid sex på kvällen och Bianca kom vid sju morgonen efter.

Då, när Bianca var nyfödd, drömde Anine om ett lugnt, välordnat liv hemma i Skandi­navien. Flyttlasset gick till Dan­mark och det var med blandade känslor hon lämnade Kalifor­nien. Dels var det sorgligt, eftersom hon lärt sig älska L.A. och hunnit rota sig i den mytomspunna staden dit hon flyttat sju år tidigare, utan pojkvän eller barn, men med stora drömmar. Men samtidigt spännande att starta om livet i sitt gamla hemland, som en helt ny människa med en familj i bagaget. Hon skulle vända blad och rota sig i Köpen­hamn den här gången. 

Men livet är ju som det är – oberäkneligt.Det stillsamma liv som Anine drömde om var varken det hon behövde eller ville ha.– Vi blev tvungna att bo hemma hos Nicolais föräldrar i ett par månader innan vi hade hittat något eget. Det var kanske inte optimalt att sova på en luftmadrass och amma. Jag bröt ihop säkert två gånger i veckan. Men i efterhand är jag glad att vi gjorde så, Bianca skapade ett väldigt starkt band till sina farföräldrar, säger Anine och räcker en rostad ärtskida – Hollywoods svar på potatischips – till Bianca, som med stor koncentration tittar på en film på datorn. 

Hon har precis pratat med mormori Danmark, som har ringt upp via Skype. – Vi flyttade i slutet av maj, så vi kom till Danmark under den bästa tiden. Men sen kom hösten, och regnet, och mörkret. Jag kände mig inte hundra procent hemma. Varför inte då?– Det är svårt att hitta nya vänner i den här åldern. Jag har fler vänner i Stockholm än i Köpenhamn, jag var bara tio år när jag flyttade från Danmark. Så det var ganska ensamt. Jag var hemma med Bianca medan alla andra jobbade. Jag hängde med min syster, som bodde fem minuter ifrån mig, nästan varje dag och det var ju härligt. 

Och sedan bestämde ni er för att flytta tillbaka. Hur resonerade ni?– Vi satt hemma hos min kompis Unn på nyårsafton och pratade om Los Angeles och hur härligt det är här. Då bestämde vi oss bara, och två månader senare gick flyttlasset igen. Men vi ville inte flytta utan att ha något att göra, så Nicolai kom med idén att jag skulle starta mitt eget klädmärke. Det var så märket Anine Bing föddes.

Var design helt nytt för dig?– Inte helt nytt. Jag pluggade textil och design på gymnasiet. Jag har alltid gillat kläder och hade faktiskt designat smycken för ett svenskt märke tidigare, och barnkläder för ett annat, så steget var inte enormt.

Har du haft någon hjälp av Nicolai, som väl arbetar med mode själv?– Ja, han har hållit på med det här länge. Han driver ett par egna klädmärken och har egna fabriker i Turkiet. Vi är bra tillsammans, han kan produktion och jag kan design. Jag försöker att inte göra det för komplicerat. Många designers anstränger sig för att vara så nytänkande som möjligt, men jag vill bara göra saker som är snygga och användbara. Sådant som jag själv gillar att ha på mig.

Trots det höga tempot omkring henne verkar Anine helt lugn och tycks inte stressa upp sig, vare sig för klädmärkets framtid eller för barnet som ligger i hennes mage. Bianca kan däremot bli lite missnöjd ibland.– Hon har ett riktigt temperament. Speciellt när hon är trött på morgonen. Häromdagen kastade hon sin gröt rakt i golvet. Hon är nog mest lik mig. 

Hur delar du och Nicolai upp ansvaret?– Det är nog ganska fifty-fifty. Den senaste tiden har han jobbat mer, medan jag varit gravid och trött, så det har varit en naturlig uppdelning. 

Det verkar vara rätt mycket jobb. Vad gör ni när ni är lediga?– Då packar vi bilen för picknick och åker ut till stranden i Malibu och lägger oss. På vintern åker vi till utomhusgallerian Cross Creek och fikar, leker – och shoppar lite, säger Anine och ler. 

Att flytta tillbaka till Los Angeles var uppenbarligen ett smart drag. 

 

På alla plan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer