Gravidkläder är något vi endast använder under en begränsad tid, vilket gör att många helst inte lägger stora pengar på dem. Det går att leta billiga gravidkläder på rea eller online, men ännu mer ekonomiskt är det att använda sina gamla plagg. Här är 7 smarta tips på hur du maxar användningen av dina gravidkläder.

1. Använd dina gamla jeans

Med hjälp av två hårsnoddar ger du de gamla jeansen längre livslängd och kan skjuta upp inköpet av gravidjeans.

Gravidkläder går att göra själv

Bildkälla

2. Gör en egen gravidtunika

Testa att göra din egen tunika! Köp två meter tyg och drapera enligt bilden. Klipp upp ett hål nedanför varje axel och fäst ett snyggt skärp i midjan. Voilà!

Gravidkläder behöver inte vara dyra

Gravidkläder kan du sy själv

Bildkälla och tydligare instruktioner

3. Sy en amnings-BH

Innan bebisen är född är det svårt att veta vilken BH-storlek du kommer ha ifall du planerar att amma. Med detta smarta knep kan du använda en gammal BH som amnings-BH den första tiden, tills du orkar ta dig till en underklädesbutik och köpa några riktiga varianter.

Gravidkläder kan göras av gamla kläder

Gravidkläder kan köpas online eller göras själv

Gravidkläder kan du göra själ eller hitta på rea

Gravidkläder eller gravid-bh kan sys själv

Bildkälla och tydligare instruktioner

4. Håll byxorna på plats

Visst går det att köpa snygga gravidjeans online, men med detta knep håller de gamla i några veckor till! Förmodligen kommer du vilja ha en längre tröja över för att dölja den öppna gylfen, dock.

Gravidkläder kan trollas fram med en hårsnodd

5. Låt knuten göra jobbet

För korta tröjor blir som nya med den här knuten, som med fördel knyts över en tajt klänning eller högt skuren pennkjol, om du känner dig bekväm i det.

Gravidkläder kan göras av en gammal tröja

6. Planera vilka gravidkläder du ska köpa

Investera i ett par mjuka stretchkjolar, gravidjeans och långa linnen, så kan du sedan prova att använda dina gamla koftor, skjortor och kavajer som inte behöver knäppas över magen. Kanske är din eventuella partner några storlekar större än du, så att du kan använda hens skjorta eller blus som tunika också.

Gravidkläder kan köpas online

Bildkälla

7. Investera i accessoarer istället för gravidkläder

Stora halsband, iögonfallande örhängen, ett par snygga sneakers och en sjal i håret går att variera i oändlighet till en outfit du förmodligen tröttnade på redan för ett par månader sedan. Dessutom funkar de lika bra när magen har försvunnit.

Gravidkläder kan köpas på rea och online

Bildkälla