3 heta hårtrender + bästa produkterna till både mamma och mini

Glansiga längder, diademets comeback och långa luggar – här är 3 heta hårtrender som kräver minimal ansträngning (för det MÅSTE gå fort för en mama).

1. Glansiga längder

Vårens stora trend när det gäller makeup, naglar och hår stavas högglans. Och även om du har ont om tid att fixa en glansig frilla finns det snabba och långsiktiga knep som skapar ett fräscht och välmående mamma-hår (som ofta påverkas mycket av hormoner under och efter graviditeten).

– Rätt produkter anpassade för ditt hår är A och O för ett skinanade hår. Att grunda ordentligt med dubbel schamponering, inpackning, balsam och en hård hårspej med glans gör att ditt hår håller sig fint längre, säger Chris Olsson, tvåbarnsmamma och frisör (del av trendgruppen på Björn Axén).

Tidigare säsonger har balayagen, det vill säga en mörkare hårbotten och blekta längder varit dominerande. Sakta men säker lämnar vi det för att istället välkomna hår med en helare ton samtidigt som färgerna går mer åt det varma hållet. För den som känner sig lekfull är det dags att satsa på hår i regnbågens alla färger.

– Färg, framförallt rosa är megatrendigt just nu. Ett perfekt sätt att testa sig fram är att använda färgbomb som booster, säger Chris Olsson.

Och hur poppis blir du inte på förskolan – om du kommer med rosa hår? Du skulle göra succé, gissar vi på mama.

Bästa glansprodukterna:

Strength and repair hairspray, Charles Worthington.

Läs mer och köp här

Schampo i refilförpackning, Organic moisturizing gentle schampoo, Björn Axén.

Läs mer och köp här 

Glanssprej, Style final shine spray, ghd.

Läs mer och köp här

 Att få till ett familjefoto är inte alltid lätt. Fråga bara Kim Kardashian, 38, mamma till North, 5, Saint, 3 och Chicago, 1. Kim är inte rädd för att testa nya hårtrender. Vi har sett henne som platinablond, rosahårig och här i långt entonat och glansigt hår. Skådisen Reese Witherspoon, mamma till Ava, 19, Deacon, 15, och Tennesse, 6, slår två trender i ett och rockar sitt helblonda hår med megaglans.

2. Fina accessoarer

Det råder ingen tvekan om vårens absolut största hårtrend (som också räddar usla hårdagar på sekunden). Dolce & Gabbana, Chanel och Miu Miu – överallt syntes den vackra håraccessoaren i olika färger och former.

– Det är verkligen jättetrendigt med håraccessoarer överlag. Det är också ett enkelt sätt att göra en look komplett och det går dessutom väldigt snabbt. Framförallt är det mycket sidenband och sjalar som gäller, säger Chris Olsson.

Det bästa av allt är att det är det operfekta som gör det perfekt. Hårnålar ska gärna synas och fjunet får sticka fram. Flytta ner den höga mammaknuten (som gärna får sättas upp med en scrunchie) till nacken så är du hemma.

Sugen på mer vårinspo? Missa inte att spana in vårens stora trendfärg – för både dig och mini

Finaste accessoarerna just nu:

Vendie hair clips, Gina Tricot.

Läs mer och köp här

Diadem, Tiger,  Lyko.

Läs mer och köp här

Scarf, Beck & Södergaard, Åhlens.

Läs mer och köp här

True Thompson, 1, barn till Khloé Kardashian, är verkligen urgullig i sitt hårband! Vi vill gärna ha ett matchande. Chrissy Teigen, 33, gift med John Legend, 40, och mamma till Luna, 2, och Miles, 11 månader, matchar scarf (här som hårband) med klänning. Influencern Sanne Josefsson, 29, mamma till Frans, 1, har hakat på trenden och satsar på håraccessoarer. Djurmönstrat är dessutom extra hett.

3. Korta klipp

Kapade längder som vilar mot axlarna och lugg som skapar en fin inramning till ditt ansikte är åter på tapeten – och vi förstår varför! Luggens längd spelar ingen roll, den kan vara megakort, längre eller ligga åt sidan. Anpassa gärna längden efter ansiktsform och struktur på håret, ett vågit hår blir enklare att styla om du väljer en lång variant på luggen.

– 90-talet, som vi såg inslag av redan förra året, är fortfarande i ropet. Vi ser mycket bob och mellanlängder. De softa lockarna kommer alltid att finnas kvar, men plattången har fått en rejäl uppsving. Ett sätt att kombinera lockigt och rakt är att våga håret lätt, men lämna topparna raka. Det ger en slarvig, men snygg känsla, säger Chris Olsson.

Produkter och verktyg som fixar frisyren:

Värmeborste, Stylecare essential uppvärmd plattborste, Philips.

Läs mer och köp här

Stylingcreme, Dry texture crème sand castle, R+Co.

Läs mer och köp här

Hårsprej, Styling hairspray forceful 23, Redken.

Läs mer och köp här

Bästa prylarna till mini!

Borste, Baby wet brush, Hh Simonsen.

Läs mer och köp här

Hårsnodd, Invisibooble nano to be or nude to be, Invisibobble.

Läs mer och köp här

Hårtvätt, Hair and body wash, Sophie la Girafe.

Läs mer och köp här

Arnold, 1, tillsammans med mamma Margaux Dietz, 28, som är riktigt snygg i sina kapade längder. Powermaman Ida Warg, 32, är chic i sitt medellånga hår. Sonen Elvis, 8 månader har också hår att avundas!

Känns din hy grå och glåmig efter vintern? Samma här. Därför har mamas beautyredaktör listat ett gäng holy grails när det kommer till solpuder som fixar glow. Spana in de bästa solpudren på marknaden här!

Av: Veronica Henriksson

Läs också: Håroljorna som ger bäst glans och vård (och räddar torrt vinterhår!)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!