Artikeln innehåller köplänkar

”15 presenter jag VERKLIGEN vill ha på mors dag!”

mamas trendredaktör CAROLINE BORG minns tillbaka på ”misslyckade” mors dag-presenter och listar gåvorna som en mama inte skulle tacka nej till.

På söndag firar jag min sjätte mors dag och när jag tänker tillbaka på alla mors dag-presenter jag fått så blir jag alltid lite skär om kinderna.

mamas trendredaktör Caroline Borg med Lykke, 1,5, och Sam, 5.

De har varit genomtänkta och supergulliga allihop – men inte en enda av de upplevelser jag fått har jag sett till att utnyttja, den där fina tröjan jag fick krympte jag veckan efter och förra året fick jag mitt favoritarmband på nytt efter att ha tappat bort det. Trodde jag i alla fall. Eller jag hade kanske inte tittat efter ordentligt och där låg det så klart i min smyckesskål. Och tillgodokvittot jag bytte till försvann sedan med plånboken som blev stulen några veckor senare…

Så ja, det är ett under om jag ens får något på söndag. Men om Sam, 5, och Lykke, 1,5, får för sig att köpa något till sin slarviga mamma så skulle jag inte tacka nej till något utav detta:

15 presenter vi är värda på mors dag

”Hur fint vore det inte att få en stilren illustration av mitt favoritfoto med mig och barnen?”

En personlig poster ritad på naturvitt papper, Silhouette Poster.
Läs mer och köp här.

”Jag älskar alla produkter från Monsun – de andas spa, är snygga och doftar magiskt! Harmoni i en liten förpackning.”

Doftljus i keramikbehållare som doftar läder och trä tillsammans med aromatiska rökiga kryddor, Monsun.
Läs mer och köp här.

”Efter att ha släpat på en skötväska och tusen pryttlar till någon annan i över ett år, skulle det kännas så lyxigt att få en väska – som bara är min egen!”

Randig bucket bag, & Other Stories.
Läs med och köp här.

”På samma tema som väskan ovan känner jag att jag är värd ett par nya skor. Som inte alls är anpassade för parken eller långa barnvagnspromenader, men desto snyggare på kontoret eller på AW:n.”

Espadrillos med kilklack, & Other stories.
Läs mer och köp här.

”Personliga smycken som betyder något alldeles speciellt är kanske det finaste att ge bort och att få. Det här skulle jag se till att INTE tappa bort.”

Halsband som symboliserar ”livets träd” och kan byggas på med löv för varje familjemedlem, GemArt.
Läs mer och köp här.

”Tidningar och böcker är den ultimata lyxen när man för en gångs skull får en lugn stund vid frukostbordet eller egentid i soffan. Dessa böcker är jag sugen på att läsa nu!”

Hudbibeln som lär oss allt om hur huden och hudvård fungerar, av Johanna Gillbro.
Läs med och köp här.

Det bästa som hänt mig är en roman inom ”momlit”-kategorin och handlar om mammalivet, av Johanna Schreiber.
Läs med och köp här.

Handbok i inredning och styling som lär oss allt om de grundläggande principerna när vi inreder vårt hem, av Frida Ramstedt.
Läs med och köp här.

Maten, livet och samtalen runt köksbordet av Ebba, Amy och Helen von Sydow. Systrarna von Sydows nya kokbok har de, passande nog inför mors dag, skrivit tillsammans med sin mamma.
Läs med och köp här.

”Jag vet inte vad Johanna Gillbro säger om effekten av en ansiktsroller när hon slår hål på hudvårdsmyter i boken ovan, men det kan ju inte vara annat än bra för en mama med lite avkopplande ansiktsmassage varje dag.”

Ansiktsroller av äkta jadesten, Kicks.
Läs mer och köp här.

”Hur döljer man trötta ögon efter sömnlösa nätter? Allra helst bakom dessa solglasögon som skådisen Hedda Stiernstedt designat för Nividas.”

Solglasögon som kommer i fyra färger, Hedda x Nividas.
Läs mer och köp här.

”Varje sommar drömmer jag om en Agave-kaftan från Rodebjer. Vilken magisk (om än lite dyr) tradition det skulle vara att få en ny kaftan i säsongens mönster varje mors dag!”

Kaftan i 100% silke, Rodebjer.
Läs mer och köp här.

”Kan man sätta upp en handduk som tavla på väggen? Skulle jag få den här i mors dag-present skulle jag ha svårt att smutsa ner den på stranden i sommar i alla fall. Nästan lika snygg som Henri Matisses ursprungslitografier ’Blue Nudes’.”

Strandhandduk med tryck, WERA.
Läs mer och köp här.

”Jag tror att jag talar för många mamas när jag säger att vi skulle bli överlyckliga för vad som helst från Glossier. Just nu är jag extra nyfiken på ’ögonbrynsmascaran’ Boy Brow och Glossiers serum. Mer glow tack!”

Super Pure serum, Glossier.
Läs mer och köp här.

Boy Brow ögonbrynsmascara, Glossier.
Läs mer och köp här.

Missa inget trendtips från Caroline – gå in på mama.nu varje dag!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Missa inga mama-intervjuer – signa upp dig på vårt nyhetsbrev här!