Missa inte vår nya blogg: Pappabloggen
Missa inte vår nya blogg: Pappabloggen

Missa inte vår nya blogg: Pappabloggen

Vi säger välkommen till mama, Mikael Zackrisson som är vår nya pappabloggare!

Hej Mikael Zackrisson som är vår nya pappabloggare! Din blogg kommer mest av allt handla om din föräldraledighet med din dotter Sonja, 1,5 år.

Hur länge skall du vara pappaledig?
- 1 år, vi delar lika på ledigheten jag och min fru.


Har pappaledigheten motsvarat dina förväntningar hittills?
- Ja, det får jag väl säga. Jag hade väl trott att jag skulle hunnit fixa lite mer, typ hemma med lägenheten, men som vanligt tar allt mer tid än man tror. 


Har du många pappalediga kompisar, eller är du ensam i mammamaffian?
- I våras var det ett helt gäng, nu är det bara två, men jag har lite mammakompisar också, dessutom bor jag i stan så det är alltid något bekant ansikte ute i parken! 

Vad gör du på dagarna förutom att ta hand om Sonja?
- Oh du! Det mesta! Jag känner mig stundtals som en hushållsmaskin. Jag hämtar och lämnar storebror i skolan nästan alla dagar, lagar mat i veckorna, tvättar rätt mycket också. Städar gör varesig jag eller min fru så ofta, vi avskyr det, men hon är plockmanikern i familjen. 

Ärligt nu! Saknar du jobbet?
- Oh ja, framför allt jobbarkompisarna, men även själva jobbet. Jag gillar mitt jobb, det är kreativt, kul, jag saknar att få försjunka i något ostörd, som man gör när man jobbar. Så blir det ju inte hemma med en 1,5-åring. Men var sak har sin tid! Jag har gott om tid att jobba på framöver i livet. 


Det bästa med att vara pappaledig?
- Att jag får vara med mina barn så mycket och den närhet och gemenskap det ger. Sedan tror jag också det är rätt bra att få lite distans till jobbet och vardagslunken. 


Något mindre bra med att vara pappaledig?
- Man får väldigt lite tid för sig själv, man får nariga händer av allt tvättande och torkande, dessutom är det rätt ensamt. Sedan tär det ju på hushållskassan att som vi, vara hemma i två år. 


Tror du att mammor och pappor är olika i sitt sätt att vara föräldraledig?
- Nej inte generellt. De flesta jag känner, både pappor och mammor tycker det är en stor förmån att få vara hemma med sina barn, även om det kan vara slitigt med alla vardagsrutiner. 

 

Kan du ge ett smart tips som får vardagen att flyta smidigt?

 

 


- Planera planera planera! Försök ligga ett steg före, ta fram barnens kläder dagen innan (det gör förvisso min fru, inte jag ;-), handla till middagen redan på morgonen, eller ännu bättre: storhandla. 

- Försök hålla huvudet kallt och inte brista ut när alla kläder blir genomvåta eller matkassarna går sönder väg hem från Konsum.- Se till att göra saker du tycker är roliga, både med barnet och vuxengrejer på kvällar & helger. 

Gå direkt till pappabloggen!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!