Margon Wallström svarar på mamaläsarnas frågor
Margon Wallström svarar på mamaläsarnas frågor

Margon Wallström svarar på mamaläsarnas frågor

Ge mig som småbarnsmamma 3 riktigt bra anledningar till att gå och rösta – 3 områden där EU kan göra skillnad i min vardag? Mer info och svar på fler frågor från Margot Wallström. Du glömmer väl inte att rösta den 7 juni?

Det är dubbelt så vanligt att en 60-åring går och röstar som en 20-åring. Vi mammor slår inte direkt i taket på politiskt engagemang, vad tror du det beror på?
– För er småbarnsmammor handlar det väl framför allt om tid. Jag vet ju hur det ser ut när man är i den fasen i livet, jag tror inte det är brist på engagemang jag tror helt enkelt det är brist på tid.


I EU-valet pratas det ju oerhört mycket om hur viktigt det är att man skickar rätt person till Bryssel. Är det viktigare att välja person än partitillhörighet?

– Jag tycker man börjar med att känna efter var man har för grundvärderingar och ser var de stämmer bäst överens. Sen kan man gå vidare och titta på vilken person som bäst företräder ens frågor.


Ge mig som småbarnsmamma 3 riktigt bra anledningar till att gå och rösta – 3 områden där EU kan göra skillnad i min vardag?

– Miljön, jobben och maten är viktigast. Men till exempel också att vi ska få säkra leksaker för barnen som inte innehåller gifter.

Här kan du läsa om EU-komissionen med Margot Wallström, Amelia Adamo från M-magasin och Anna Zethraeus den 9:e maj.


Du kan redan nu förhandsrösta – och ända fram till valdagen den 7 juni.

Följ DNEuropa på twitter!

Håll dig uppdaterad i EU-valet.

Osäker på vad du ska rösta? Testa här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer