Mandelkaka med vit chokladfrosting

En mandelkaka med vit chokladfrosting, dekorerad med godisägg, blir den perfekta avslutningen på påskmiddagen.

Foto: Fotograf Jenny Grimsgård

En mandelkaka med vit chokladfrosting, dekorerad med godisägg, blir den perfekta avslutningen på påskmiddagen.

Så gott att du kanske inte vill dela med dig! Receptet på den här smarriga mandelkakan är gjort av Monica Eisenman, matbloggare på mama.nu.

DU BEHÖVER:4 ägg, delade400 g grovriven mandelmassa100 g smält smör1 tsk bakpulver

Frosting:200 g vitchoklad, finhackad3 msk vispgrädde

Godisägg till garnering

GÖR SÅ HÄR:Värm ugnen till 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform.

Vispa ihop äggulor, mandelmassa, smält smör och bakpulver. Vispa ­äggvitorna i en ren bunke till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i ­smeten. Häll smeten i formen och grädda i cirka 40 minuter. Lägg folie över kakan efter 25 minuter så att den inte blir för mörk. Låt svalna på ett galler.

Smält chokladen i en skål över ­vattenbad tillsammans med ­grädden. Rör ihop till en slät kräm. Låt svalna något och bred sedan över kakan.

Rättelse: I receptet i mama nr 4/2013 har det smugit sig in ett fel. Det står att man behöver 200 g vit choklad till kakan och 200 g till frostingen. Det ska dock bara vara 200 g i frostingen, ingen i själva kakan.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande