Månadens blogg - oktober: Rektorskans happy vardag

Mia tillsammans med sina båda söner.

Mia tillsammans med sina båda söner.

Månadens blogg i oktober är tvåbarnsmamman Mia som jobbar som, vilket bloggens namn avslöjar, rektor.

Hej Mia, vad handlar din blogg om? - En djupdykning rakt in i rektorskans livsvärld, i Happyvardag. Om djup och bredd, glädjeämnen och svårigheter vi stöter på. Om drömmar, fotboll och skolhemlisar. Om allt det som ligger mig varmt om hjärtat. Varför startade du din blogg just på mama? - Jag hade aldrig övervägt att blogga innan denna portal slog upp sina portar, men med den proffsighet som tidningen mama alltid har förmedlat till mig vaggades jag in i modet att starta en blogg. Och jag ångrar mig inte en sekund. Jag gillar upplägget och startsidan, för att inte tala om min kärlek till inspirationen och gemenskapen.

Vad tycker du gör en bra blogg? - Ord mer än bilder. En balans och förstås ett personligt språk. Substans i det som skrivs. Jag vill inte läsa 3 meningslösa meningar och se 17 bilder i samma inlägg. Jag vill bjudas in i andras livsvärld. Gott och blandat – inte för nischat.

Finns det något du absolut INTE skulle blogga om? - Specifika händelser i min jobbvardag är jag sparsmakad med och jag skulle aldrig röja identitet på någon som jag inte tillfrågat i sak.

Vilka är dina favoritbloggar? - Vi är ett helt gäng som läser och kommenterar hos varandra så gott som dagligen – ni vet vilka ni är och att ni betyder oändligt mycket för mig. Ingen nämnd och definitivt ingen glömd. I övrigt måste jag säga Malin Wollin – en befriande härlig själ jag gärna läser hos.

Vad ser du fram emot mest just nu? - Äran att ha blivit utsedd till månadens blogg och möjligheten att få hänga i vänsterkanten och kanske, kanske kunna nå ut till fler läsare. Någonstans inom mig hoppas jag ju nämligen på att jag kan göra skillnad.Ta mig direkt till Rektorskans happy vardag!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande