Månadens blogg - juni: Min bubbla
Månadens blogg - juni: Min bubbla

Månadens blogg - juni: Min bubbla

Tvåbarnsmamman Lena bor med sin familj i Singapore där hon bloggar om allt från sina planer på att stalka Carl Bildt till kärleken till sina barn.

Min Bubbla

Namn: Lena.

Ålder: 34.

Bor: Singapore.

Familj: Mannen Martin samt dottern Matilda, 4,5, och sonen Ted, 2,5.

Min bästa mamma-egenskap: "Jag har barnasinnet kvar och lyssnar på mina barn."

Bloggadress: blogg.mama.nu/minbubbla/

Hej Lena! Du bor med din familj i Singapore. Hur hamnade ni där? 

- Min man fick ett jobberbjudande här och jag hade, trots att jag aldrig varit här förut, alltid varit lite fascinerad av just Singapore så det blev ett enkelt beslut att flytta hit. Plus att jag var gravid med lille Ted då och skulle ändå vara mammaledig. Det här var för tre år sedan och nu tar kontraktet snart slut så i juli är det dags för oss att flytta hem till Sverige igen.

Hur ser din vardag ut i Singapore?

- Först var jag mammaledig i ett drygt år, sedan jobbade jag i ett år och det sista halvåret har jag liksom klättrat på väggarna i väntan på att flytta hem till Sverige igen. Barnen går i en lokal förskola där de pratar både engelska och kinesiska och under tiden de är där "fixar" jag mest. Bloggar, fixar, läser massor med böcker och tidningar, dricker kaffe, tränar, spelar tennis. Sådant som jag inte hinner göra tillräckligt av hemma. Sedan badar vi i poolen, leker, träffar kompisar och så vidare. Vi bor i ett område med väldigt blandade nationaliteter, många svenskar faktiskt, och har det väldigt familjärt och trevligt.

Varför valde du att börja blogga just hos oss?

- Man är ju mitt i bästa småbarnsmammaåren nu och bloggen har sin naturliga utgångspunkt där, så Mama kändes som rätt ställe. En skönt avslappnad bloggatmosfär där man kan vara sig själv.

Vad är det roligaste med att blogga?

- Vet du, det är skönt att rensa huvudet och räta ut sig själv ibland. Det gör jag genom att skriva. Nu när jag inte jobbar går jag och fnular på en massa saker som jag ser och läser om och då får jag en liten kick av att skriva ner det. När jag jobbar går jag ju omkring och tänker på riktiga, viktiga saker och det är inte lika underhållande att läsa om.

Vad bloggar du INTE om?

- Om alltför personliga saker bloggar jag inte. Jag bloggar inte heller om mitt eller Martins jobb och knappt någonsin om släkt och vänner. Det känns inte rättvist mot dem.

Vilka är dina favoritbloggar?

- Jag är en periodare. Ibland läser man massor med bloggar och ibland inga alls. Här på Mama finns flera roliga bloggar. Jag är sur på att Fia Fit inte verkar blogga längre. Carl Bildts blogg läser jag, den är torr som fnöske, men väldigt informativ för mig som bor utomlands. Och Schulmans ibland, och Livet & Helsingfors eftersom jag är finlandssvensk. Och Josephine Bornebusch på Amelia, hon är väldigt rolig.

Vad får man inte missa att göra/se om man besöker Singapore?

- Singapore handlar om tre saker: vädret, maten och shoppingen. Vädret är alltid varmt och nästan alltid fint och det finns fina stränder men man ska nog inte bada i havet här. I matväg hittar man precis vad som helst, allt från suveräna 15-kronorsluncher till riktiga topprestauranger och det är väldigt barnvänligt överallt. Dessutom kan man ju nästan jämt sitta utomhus och antingen känna pulsen på den här 5-miljonersstaden om man sitter på gatunivå eller titta ut över havet och skylinen på någon av de oändligt många takterrasserna. Shoppingmässigt måste man besöka Chinatown och kvarteren runt Arab Street. Här får man se det riktiga, gamla Singapore medan centrum kryllar av toppmoderna köpcentra.

Har ni några härliga semesterplaner?

- Sista resan innan hemflytten går till Bali. Vi har rest en del till olika öar i Indonesien och Malaysia och sett Tokyo, Hong Kong och Kambodja men min absoluta favorit är Vietnam. Vilken mat, alltså! Och så underbara människor. Men ska jag vara helt ärlig så längtar jag allra mest till min mammas jordgubbsland i Finland just nu. Vi tänker vara riktigt ruskigt röda om fingrar och läppar i sommar.

Ta mig till Min bubbla!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer