Månadens blogg - augusti: Miljömamman

Trebarnsmamman Emelie, 30, bloggar om sitt stora miljöengagemang och om sin barnrika vardagstillvaro med en stor dos humor.

Hej Emelie! Din blogg heter Miljömamman, hur kommer det sig att du valde det namnet?

- Dels  för att att komma till rätta med den fasansfulla miljöförstöring vi  sysslar med globalt idag är (nästan) lika viktigt för mig som mitt  moderskap, som mina barn. Dels för att jag genom att jag kalla mig själv  Miljömamman flera gånger dagligen, mellan amning och toalettbesök, blir  påmind om att jag faktiskt tycker att det är fördjävla viktigt. Dels  för att jag jobbar som miljökonsult.Vad handlar din blogg om?

- Min blogg speglar den  icke-återhållsamma sidan av mig, den som inte nödvändigtvis behöver  uppföra sig. Den handlar om mina tankar, mina underbara barn och om hur  jag försöker att leva som jag lär. Den är ärlig, utlämnande, rolig och  väldigt allvarlig.Vad är det roligaste med att blogga?

- Att man  kan få och hålla kontakt med folk. Jag är annars mot min vilja usel på  det. Sen är det ju en form avdokumentation, om än rysligt offentlig.  När mina barn går i terapi om 20 år kan psykologen få bloggen som  underlag.Varför valde du att starta din blogg just på mama?

- För  att jag tror på allvar att jag har läst vartenda nummer av tidningen  sen den startade. Mama är som en del av mitt moderskap.Vilka är dina egna blogg-favoriter?

- Fenomenet  Schulman i alla dess former. Min kompis Ofelias Westwood Story här på  Mama. Sen varierar det lite. Det var ljug - sen hinner jag inte mer  menar jag.Ta mig till Miljömamman!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Prova Vi Föräldrar digitalt - 0 kronor första månaden - Se erbjudande!