Mammaledig?
Mammaledig?

Mammaledig?

För den mamma som vill aktivera sig under mammaledigheten är utbudet enormt. Vad passar dig?

av Maria Lindén

NÄR RUTINERNA MED nyfödingen börjar sätta sig och man faktiskt skönjer ett liv efter babygrottan kanske lusten att "göra något" vaknar. Att komma ut med babyn och träffa andra föräldralediga, läsa en bok, jobba lite hemifrån eller träffa vänner och släkt kan vara en skön omväxling i livet med en liten bebis.

Dagens utbud för föräldralediga är enormt. Både kroppen, själen och det sociala behovet kan få sitt. Storstäderna har det bredaste utbudet, men nästan varje liten ort i vårt avlånga land har i dag aktivieter som omåttligt populära babysim, mamma/barn-gympa och babysång. Varje termin poppar nya förslag upp. Vem hade till exempel hört talas om afrikansk dans för mamma/barn, babymassage, babycafé eller babysalsa för tio år sedan?

Långt ifrån alla känner för, eller har möjlighet att ha tider och scheman att passa med ett litet spädbarn. För den gruppen passar kanske drop in-aktivieter - där man kan komma och gå hur ofta eller sällan man vill - utmärkt.

Saknar man något att göra där man bor kan man förslagsvis tå samman med andra föräldralediga och höra sig för hos studieförbunden, idrottsföreningarna eller kommunen om möjligheten att starta aktiviteten, eller låna/hyra lokal och köra igång sig själv. Vilken eller vilka aktivieter man än väljer, en sak är säker: Det ska kännas lustfyllt för alla inblandade, det får inte bli en stressig prestationsjakt, plikt eller måsten. Det ska vara kul!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!