mama hyllar konsumtionslivsstilen

Hej!
Er tidning är snygg i lay-outen, attraktiv i tidningshyllan. Jag slutar efter lång tid som prenumerant. Prenumererat har jag gjort därför att det finns just inget alternativ i genren än Vi föräldrar. Jag har synpunkter på innehållet i tidningen. Ta det som sakkritik och inget annat. Ni liksom jag är hårt arbetande småbarnsmorsor som gör ert bästa. Jag ifrågasätter inte detta. Men jag vill ändå skriva det här, med mail är det ju lätt att nå er, även om det i verkligheten känns som att vi lever på olika planeter. Mvh

Mama hyllar konsumtionslivsstilen
Jag upplever att Mama hyllar konsumtionslivsstilen. Ni glamoriserar livet för de välbärgade. Dyra barnkläder, flashiga hem, resor till när & fjärran samt rika kändisars hem visas upp och barnen är som söta smycken på bilderna.

Verklighetsförankringen lyser med sin frånvara, iaf för större delen av svenska befolkningen. Jag är riktigt nöjd med mitt liv, ändå är det oundvikligt att inte jämföra sig. Jag mår dåligt av att lösa tidningen. Kändisar som jobbar när barnet är några månader och använder sig av barnflickor och har massor av pengar framställs som superpäron.

En majoritet av de ni intervjuar är Ad:s, frilansande jornalister eller andra med flexibla arbetstider som bor i Vasastan, Gamla Enskede eller Bromma. Man har hus på Österlen eller Gotland. Det märks att det är egna bekantskapskretsen som är normen. Ensamma mamman som har både villa och sportstuga samt åker utomlands. Emma som curlar barnen, får panik om hon inte hittar färdiga vällingpaket och ensamma mamman som köper lägenhet i Vasastan och har sin släkt att totalrenovera den.

Snacka om att ha pengar. Jag räknar mig själv till övre medelklass och har levt som både sambo och ensamstående. Där handlar det om att ha pengar till att reparera bilen, kanske köpa en frysbox för att kunna göra storkok , samt ha råd att åka på semester till släkten i andra änden av landet på sommaren. Massor av folk har tagit sig lån över huvudet pga längtan till den konsumtionslivsstilen ni hyllar genom era reportage. Vilket samhällsansvar tar ni? Jag gissar att det är ett vinnande koncept, folk gillar kändistidningar för att fly sin egen tråkiga (normala) vardag. Men jag trodde Mama skulle vara nåt annat än en tidning som speglar verkligheten för rika, välbärgade stockholmare.

Er ide från början var bra men jag tycker ni spårat ur. Besviken fd prenumerant.