Malin Eklund startar debatt på mama!
Malin Eklund startar debatt på mama!

Malin Eklund startar debatt på mama!

Malin Eklund är debattredaktör på mamas nya satsning, mama debatt. Mama debatt välkomnar alla som är sugna på att diskutera ämnen som berör just dig och din föräldraroll!

Namn: Malin Eklund
Ålder: 29
Familj: Gift med Sigge Eklund, Sönerna Viggo, 5, och Truls, 3.
Bor: Lägenhet i Vasastan.
Gör: Studerar statsvetenskap och nationalekonomi på kandidatprogrammet.
Aktuell med: Redaktör för mama debatt – ny sida i tidningen och nytt diskussionsforum på mama.nu/debatt 

Till mama debatt

Hej Malin Eklund som kommer hålla i nya mama debatt här på vår webbsida! Berätta vad du kommer göra?
- Genom att ta upp ämnen som triggar känslor och som det inte finns några enkla svar på vill jag väcka folks debattlusta. Tanken är att också att jag ska fånga upp ämnen från senaste numret av mama, så att diskussioner kan leva vidare. 

Behövs det verkligen ännu ett diskussionsforum om föräldraskap?
- Det finns inget forum av det här slaget – där en redaktör dagligen belyser dagsaktuella ämnen och uppmärksammar heta debatter. Jag kommer dessutom göra intervjuer med både läsare och kändisar, som användarna sen kan diskutera. 

Hur skiljer sig mama debatt från alla andra diskussionsforum som finns?
- Många forum är spretiga eftersom de inte styrs redaktionellt. Det finns en charm i dem, men mama debatt blir ett spännande alternativ tror jag. 

Kan användarna starta egna diskussionsämnen?
- Självklart! Vid sidan om de ämnen som jag belyser så finns ett vanligt fritt forum, där alla kan starta egna trådar utan att behöva fylla i krångliga medlemskapsformulär. 

Vad går du själv igång på?
- Cementerade föräldraroller och konceptet ”Ur och skur dagis”. 

Hur menar du då?
- Jag tror inte riktigt på idéen om att ens barn blir bättre människor för att de sitter ute i regnet varje dag och äter en blöt lunch. Jag bor granne med ett "Ur och skur" dagis och varje gång jag ser dessa barn fryser jag av bara åsynen. Jag tror många föräldrar överdramatiserar betydelsen av utemiljön. Och, visst – frisk luft ska inte underskattas – men för min del blir jag lika exalterad om mina barn har varit inne och lekt med lera som om de rullat runt i den i skogen. Jag kommer ju själv ihåg när jag var liten och försökte gömma mig när det var dags för att gå ut på "rast".

Till mama debatt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!