Malin: "Ge fan i att klappa på min mage och fråga om jag är gravid"

Om du inte vet att någon är gravid – fråga inte! Det menar Malin B Troili som har fått nog. – Jag har fött två barn och försöker att acceptera mig själv. Du som brukar fråga detta riskerar inte bara att göra bort dig själv, utan framförallt att verkligen såra någon, säger hon.

Det var på ett julbord som en bekant till Malin kom fram, klappade henne på magen och frågade "Vad är det här då? Är det en liten bebis?". Efter den kommentaren åt inte Malin så mycket av det julbordet.

– Jag trodde nog inte att jag skulle bli så sårad som jag blev.

På kvällen, efter händelsen, satte sig Malin ner och skrev ett starkt inlägg på Facebook.

– Jag kände att det är inte mitt fel som har en putmage utan det är den andre som gjort fel som petat mig i magen och frågat. Därför ville jag dela med mig om hur det känns att få den kommentaren.

Här är Malins Facebook-inlägg i sin helhet:

"Jag tycker det suger att träna, jag tycker inte om att vara utomhus speciellt mycket. Motion och friluftsliv är bland det tråkigaste och obehagligaste jag vet. Däremot älskar jag att ha huset fullt av folk, äta god mat och dricka både vin och öl.

Jag ryser av att äta keso, kvarg och kalla sallader och mår lite illa av att äta bönor. Jag har alltid blivit puschad att äta så mycket som möjligt och det sitter i och är ett problem för mig idag. Att det är en vana jag haft i 25 år och som dessutom förväntas av mig. Och även om allt föll av mig förr så gör det inte det nu.

Jag har dock aldrig varit liten och kommer aldrig vara. På det har jag fött två barn och dessutom är jag snart 30 år. Jag är också väl medveten om hur jag ser ut och hade jag fått välja själv så hade jag valt annorlunda. Men istället för att göra sånt jag inte tycker om så försöker jag göra sånt jag gillar och dessutom försöka acceptera mig själv för den jag är. Vilket är jättesvårt med min självkänsla.

Jag försöker också att klämma in nån typ av motion i en fullspäckad vardag och att äta lagom mängd och nyttigt. I vardagarna gör jag det till 100% men tyvärr gör det ingen skillnad för mig.

Så för i helvete SLUTA TRO ATT JAG ÄR GRAVID!! Och om du nu fortfarande tror det? GE FAN I ATT SNEGLA PÅ MIN MAGE!! Jag ser när du gör det!! Och ännu värre GE FAN I ATT KLAPPA PÅ MIN MAGE OCH FRÅGA OM JAG ÄR DET!!  Jag är inte gravid och har inga planer på att bli det så ni behöver inte undra mera."

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!