Madeleines 100 kr i månaden räddar barns liv
Madeleines 100 kr i månaden räddar barns liv

Madeleines bidrag till Unicef räddar barns liv

Madeleine är glad och stolt över att vara världsförälder.

Madeleine Larsson bor i Bergsjö med sin man och fyra barn. Hon blev världsförälder i Unicef för ett år sedan.

– Det känns självklart att försöka hjälpa barn som inte har det lika bra som ens egna. Det som känns som en självklarhet för oss, fri tillgång till vatten och mat, utbildning, sjukvård, vara frisk, tak över huvudet och kläder på kroppen skulle inte existera för en del av de här barnen om inte vi världsföräldrar fanns, säger Madeleine.

– Så jag hoppas att vi blir fler, även om vi nu lever i en lågkonjuktur där många har mist sina jobb. Att fler kan tänka sig att bidra med hundra kronor för att verkligen göra skillnad.
Vad får du tillbaka av att vara världsförälder? 

– Mycket! Känslan att jag som mamma gör så gott jag kan för många, inte bara för min egen familj utan även för andra människor. Vi lever i ett materiellt samhälle, och att försöka få mina egna barn att förstå att många inte lever som vi, och att vi ska vara glada åt varje minut i den den vardagliga lyxen, kan ibland vara svårt. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!