Liv Mjönes: "Min biologiska klocka började ringa vid 27"

Liv har just blivit mamma igen!

Liv har just blivit mamma igen!

Skådespelerskan Liv Mjönes spelar huvudrollen i bioaktuella "Kyss mig", där hon inleder ett förhållande med sin mammas nya makes dotter (ja, det är lite snårigt). Liv bor i Gröndal med sin familj - maken Henrik, Bo, 2, och en son som föddes i juni.

När Liv Mjönes, 31, väntade andra barnet fortsatte hon sitt jobb på Stadsteatern.

– Jag stod på scen tills jag var i åttonde månaden, det var skönt att få vara stor och ta plats, säger hon.

Liv Mjönes har fött sitt andra barn

Vad lockade dig med rollen som Frida i ”Kyss mig”?

– Det är en ovanlig historia men ändå identifierbar. Jag har inte levt ett sådant liv som Frida, men till exempel att skaffa barn är också ett stort, livsavgörande beslut.

Liv kommer från Sundsvall men har bott i Stockholm sedan hon gick på scenskolan och fick sin första tv-roll i såpan ”Hotell Seger”. Hon debuterade på film i ”Miffo” (2003) och vi har sett henne i dramaserien ”Drottning­offret”, samt i vårens ”Bibliotekstjuven” där hon spelade orolig flickvän till Gustaf Skars­gårds statusbesatta roll som John.

– Rollfördelningen är ofta så att tjejen står i bakgrunden medan killen tar mer plats, därför var det extra kul att göra rollen som Frida. Det var en ny sorts roll för mig.

Hade du längtat länge efter barn när du fick Bo?

– Min biologiska klocka började ringa när jag var 27, men jag har alltid velat bli mamma. Jag har tre äldre bröder och vill gärna ha en stor familj själv.

Din man är mimare, dockspelare och skådis. Hur funkar det med barn och era karriärer?

– Med Bo var vi hemma nio månader var och vi satsar på att dela rakt av igen, det är framför allt viktigt för Henrik. Han har också längtat mycket och vill ha en egen kontakt med våra barn. Både mamman och pappan behöver kunna tackla det tuffa också.

Hur har det påverkat er att bli föräldrar?

– Vårt förhållande har blivit bättre med barn. Bo är så underbar, han berikar vår vardag, säger Liv och skiner upp.

I vardagen får paret hjälp av Henriks syster, som bor i Stockholm, och Livs föräldrar som kommer ner från Sundsvall och barnvaktar.

– Såklart man behöver hjälp ibland, det är ofta korta varsel i filmvärlden. Man kan få veta två veckor innan inspelningsstart om man fått en roll eller inte. Så det gäller att man hjälps åt och har respekt för varandras tid och arbete om det ska funka att ha barn i det här yrket.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande