Lindex återkallar babyväst på grund av lösa knappar – kan utgöra kvävningsrisk

Klädkedjan Lindex återkallar en rosa babyväst med anledning av för löst sittande tryckknappar. Kunder uppmanas nu att återlämna köpta västar till närmsta Lindexbutik.

"Vi har tyvärr upptäckt att trycknapparna i den rosa babyvästen med artikelnummer 7233167 inte uppfyller Lindex säkerhetskrav. Trycknapparna har inte satts fast enligt Lindex instruktioner och riskerar därför att lossna", skriver Lindex i ett pressmeddelande.

Då lösa knappar kan utgöra en kvävningsrisk för små barn uppmas nu alla som har köpt eller fått västen att lämna tillbaka den till närmaste Lindexbutik mot full återbetalning.

"Vi är måna om våra kunders hälsa och säkerhet. Därför är kvalitet och säkerhet viktigt för oss på Lindex och vi har ett stort fokus på detta vid skapandet av vårt mode. Vi beklagar att den här babyvästen felaktigt har passerat våra säkerhetskontroller", skriver Lindex.

Kunder som har frågor kan vända sig till Lindex kundtjänst på e-mail: customerservice@lindex.com eller telefon: 020-570 580.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!