Linda Lindorff om varför barnen inte får ha mjukisbyxor: "Handlar om respekt mot omvärlden"

I nya numret av mama berättar Linda Lindorff om hennes klädregler och sminkförbud för barnen. Det här är ett utdrag.

Linda Lindorff, 43, är programledare på TV4 och aktuell i ”Robinson  love edition” och ”Bonde söker fru”. Hon bor på Lidingö utanför Stockholm med maken Jacob Lindorff, 41, marknadsdirektör, samt barnen Lykke, 7, Wilhelmina, 5, och Benedicte, 2.

Du bor i hus på Lidingö, har fint inrett hemma med snittblommor, du går på premiärer i snygga kläder och du har dyra väskor. Tio stycken

– Mulberry?

Ja! Men så en annan dag går du där i dina gummistövlar, i leran. Vilken av de här personerna är du mest?

– Det är nog precis det som är jag. Jag vill inte ha det ena utan att ha det andra. Jag älskar att gå i gummistövlar och påta i jorden. Ett liv utan att vara ute i skogen, på isen, åka skoter – det skulle döda mig. Men lika dåligt skulle jag må om jag inte fick hoppa i de höga klackarna någon gång, eller lyxshoppa och unna mig saker som jag vill ha, eller få ett glittrigt smycke av min man. Jag behöver de där kontrasterna. När man har varit och spelat in ”Farmen”, exempelvis, och sjavat runt i de där gummistövlarna, så kan jag ta på mig högklackat när jag kommer hem för att äta middag med min man på terrassen. Jag behöver det, att bara få lyfta från jorden, ha ha. Jag klär inte ner mig när jag kommer hem, snarare klär jag upp mig.

Men inga mysbrallor?!

– Nej, inte så ofta men casual kan man vara ändå, i jeans och tröja. Jag gillar kläder och att klä mig snyggt. Många gånger tackar jag ja till en premiär just för att ha en anledning att hoppa i ett par höga klackar och en snygg klänning en vanlig måndag. Barnen har ibland undrat varför jag måste ha höga klackar och fin väska när jag går på bio men vid det här laget har de lärt sig vad en premiär är, de har ju själva varit med ett par gånger och de gillar det.

Får barnen själva välja vad de ska ha på sig?

– Jag brukar säga att det viktigaste är att de har kläder de kan leka i, att de inte fryser och att de är rena. Och så vill jag att de har vanliga byxor på dagarna, inte gympabrallor eller ja, mjukisbyxor.

Du är en riktig mjukisbyxhatare!

– Det handlar för mig om en respekt för omvärlden. Går man till exempel på kalas visar man respekt för den som ordnat festen genom att klä upp sig lite. Det behöver inte vara märkvärdigt men om man har samma kläder som dagen innan på dagis, eller kommer i skitiga kläder, så visar man ju den som fyller år att man inte bryr sig alls. Det känns bara nonchalant. Sedan vad som är uppklätt och inte är helt upp till var och en.

Under den här fotograferingen var du noga med att det inte skulle pratas om smink inför barnen ...

– De ska inte behöva se att man behöver smink för att vara med på bild, de ska inte ens få veta att det heter mascara. De ska få sminkförbud tills de är 14 år! Det kommer att bli svårt att övertala mig.

MISSA INTE!

Hela intervjun kan du läsa i mama nr 5 som finns i butik nu.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande