Leila Lindholms Chocolate Lime Fudge Pie

Choklad, lime och grädde! Mums, vilken godispaj!

Ämnen i artikel:

14–16 bitar

DU BEHÖVER:Kexbotten:400 g digestivekex125 g smör

Fyllning:2 burkar (800 g) kondenserad mjölk8 ekologiska äggulorSkal och saft av 2 limefrukter150 g mörk kvalitetschoklad, 64 %Vispad grädde, riven choklad och rivet limeskal till garnering.Gör så här:1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Krossa kexen till små smulor i en mixer och blanda dem med smält smör.3. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanten i en räfflad pajform.4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.5. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, limesaft och rivet limeskal. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.6. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Rör sedan ner den i ägg-­smeten.7. Fyll pajskalen med smeten och grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, tills den stelnat till.8. Låt svalna helt och servera med vispad grädde och rivet limeskal.

Leilas tips!”Det här är en riktig godispaj. Man äter den i småbitar eftersom den är ganska mäktig men svindlande god. Mums!”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande!