Laxburgare

En härligt saftig och lyxig laxburgare blir en riktig hit vid middagsbordet.

4 stycken

Du behöver:400 g laxfilé (helst färsk)1 ägg2 krm salt1 krm grovmalen vitpeppar½ dl ströbröd1 liten näve persilja2 msk smör

Gör så här:Mal eller mixa laxfilén till färs (eller be omfärdigmald i fiskdisken). Blanda samman laxfärs, ägg, salt och peppar. Häll upp ströbröd på en tallrik. Forma fyra burgare med blöta händer och vänd burgarna lätt i ströbrödet. Stek laxburgarna i rikligt med smör på låg värme cirka 3–4 minuter per sida.

Tillbehör:

 

Toastbröd

 

Salladsblad

 

Rödlök

 

Gurka

 

Citronmajonnäs (eller chilidressing)

 

Chilidressing: 

 

2 dl crème fraîche eller gräddfil

 

2 msk majonäs

 

2 msk chilisås

 

1 vitlöksklyfta

 

salt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!