Läraren hyllas på Facebook för sitt välkomstbrev till nya ettorna

Ett armband, ett sudd, ett klistermärke och lite andra småsaker. Det var var läraren Evelina Lago Unnestam skickade med i välkomstbrevet till sina nya elever inför skolstarten. Efter att en förälder hyllat brevet i ett Facebook-inlägg har det, i skrivande stund, delats närmare 6000 gånger.

I brevet skrev Evelina Lago Unnestam att suddet var med eftersom alla gör misstag. Klistermärket skickade hon med för att berätta att klassen håller ihop och en pusselbit stod för att alla i klassen är olika men behöver varandra och passar ihop ändå.

Efter att föräldern postade bilden på Facebook strömmade kommentarerna in från andra som tyckte att det var fint gjort av Evelina.

Idén till brevet och sakerna fick Evelina Lago Unnestam under utbildningen när hon gjorde praktik på en skola.

– Min handledare hade skrivit ett liknande brev och skickat med vissa av grejerna, så jag lade till vissa saker och gjorde min egen version av det. Jag tycker att det är ett bra budskap att skicka ut, säger hon till mama.nu.

Och i måndags träffade Evelina Lago Unnestam sina elever på Wallbergsskolan i Halmstad för första gången. Då hade flera av barnen på sig armbandet med texten "Kunskap är coolt" och berättade att de hade uppskattat hennes brev och att få se en bild på sin blivande lärare.

– Jag är ju helt nyexaminerad och det här är min första klass. Jag tänkte mest att jag ville skicka ett välkomnande brev eftersom jag inte har träffat barnen innan. Det är många som har hört av sig och tycker att det är bra gjort. Det är jättekul att få så mycket positiv feedback.

För fler rörande historier, följ mama på Facebook!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer