Laga en höstgryta!
Laga en höstgryta!

Laga en korvig höstgryta!

Hösten kräver lite mustigare mat. Testa Scans kryddiga korvar i olika anrättningar!

Å så blev det korv igen! Men nu testar vi de lite kryddigare korvarna. Korvar med hög kötthalt och härliga kryddningar. Lammkorv tillexempel. Eller en italiensk Salsiccia, Bratwurst med smak av kummin, mejram och kryddpeppar. Perfekt för snabba smakrika vardagsmiddagar!

Texas korv- och couscousgryta med chiliyoghurt

Tidsåtgång, en snabbis!

Texasgryta

4 port 

1 förpackning Scan Texas Country Hill Sausage, 290 g 

4 dl grönsaksbuljong
4 dl couscous 

1 tsk salt
1 tsk paprika
1 krm cayennepeppar
1 påse djupfrysta wokgrönsaker ca 500 g
1 pressad vitlöksklyfta
Chiliyoghurt:
2 dl matyoghurt
1 krm chilipeppar
chilisås

Koka upp grönsaksbuljongen och lägg ner couscousen att svälla. Tillsätt salt, paprika,
cayennepeppar och eventuellt lite smör. Skär korven i bitar och stek dem i lite smör tillsammans
med vitlök. Blanda samman korv och grönsaker med couscousen. Servera med chiliyoghurt.

Biff och Bratwurst i lök- och potatisgryta 

Tidsåtgång 30-40 minuter.

4 port 

500 g Scan ryggbiff
1 förp. Scan Bratwurst Kümmelkörner
800 g potatis
2 rödlökar
1 purjolök
2 msk kalvfond
6 dl vatten
salt och peppar
4 msk stark senap
1 knippe gräslök 

Helstek biffen i ugn 175º, ca 30 minuter tills innertemperaturen är 58ºC. Låt köttet vila.
Skala och skär potatis och lök i bitar. Koka dem mjuka i kalvfond och vatten i ca 20 minuter. Dela
korven och fräs den i en stekpanna och lägg den i grytan. Skiva biffen tunt. Servera potatis- och
lökbuljongen i en djup tallrik med köttet samt senap och hackad gräslök.

Indisk lammgryta med mango och koriander 

Tidsåtgång ca 1 timme.

6 port 

500 g Scan lammkött, tärnat
1 förp Scan Merguez Piquante, 230 g
3 gula lökar finhackade
5 vitlöksklyftor finhackade
1 tsk garam masala
2 tsk curry
2 tsk mald spiskummin
2 dl vitt vin
4 dl vatten
1 burk krossade tomater 400 g
1½ dl torkade linser
1 mogen mango i tärningar
1 chilifrukt tunt skivad
1 kruka färsk koriander, strimlad 

Bryn köttet i omgångar i lite smör i en stekpanna. Låt lök och vitlök steka med några minuter.
Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med hastigt. Häll i vin, vatten och tomater. Låt sjuda ca 30 min
på svag värme under lock. Tillsätt sedan korven skuren i slantar och linser. Sjud ytterligare ca 30
min. Smaka av med salt och peppar. Garnera grytan med mango, chili och koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer