Kycklingcurry

Kycklingcurry.

Kycklingcurry.

Ett recept som blir både en god kycklingcurry och en fantastisk buljong som kan användas till god soppa eller i en risotto.

Ämnen i artikel:

6 portioner.

Tillagningstid: 1,5 timme.

DU BEHÖVER:2 liter vatten2 morötter2 gula lökar2 tsk salt1 hel kyckling2 msk finhackad ingefära1 fänkål2 paprikor8 potatisar1 ½ msk currypulver1 burk kokosmjölk (400 ml)3 dl kycklingbuljong (buljongen från kycklingen)½ msk majsstärkelse + 2 msk kallt vatten1 kruka färsk korianderolivoljasalt och nymald svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:1. Koka upp vatten med slantade morötter, en klyftad lök och salt.

2. Lägg ned kycklingen i det kokande vattnet och låt koka ca 50 minuter under lock.

3. Tag upp kycklingen ur buljongen och drag av köttet från skrovet med hjälp av en gaffel. 

4. Skala och finhacka ingefära och en lök. Ansa och strimla fänkålen. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skiva potatisen och lägg i kallt vatten.

5. Stek lök och ingefära i 3 msk olja tillsammans med curry. 

6. Tillsätt resten av grönsakerna och stek tillsammans i ca 3 minuter. 

7. Tillsätt kokosmjölk och 3 dl kycklingbuljong. Låt småputtra ihop ca 15 minuter tills grönsakerna börjar mjukna. 

8. Red av såsen med majsstärkelse blandat med lite kallt vatten. 

9. Låt puttra ihop och rör ned kycklingköttet. Smaka av med salt och peppar. 

10. Toppa med hackad koriander och servera med till exempel ris och mangochutney. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande