Foto: Illustration: Therese Lundell

Knivlisa: De 11 störigaste momenten i mitt mammaliv

Det eviga tjatet på barnen, internetmammor som ger ”goda” råd och sjukdomsångest. Här är de STÖRIGASTE momenten i Knivlisas mammaliv.

Jag får ibland höra att jag bara skriver om det jobbiga med att ha barn. Well, det är ju mycket trevligare, vem vill skriva (och läsa?) om härligheter? Här följer allt som stör mig i mitt mammaliv.

1. Störigaste någon sagt om mitt föräldraskap:

När jag åkte till Thailand i drygt en vecka med min 1-åring för att hälsa på min syster, och 3-åringen var kvar hemma. Med pappa. De åkte på en egen resa. Fick en bloggkommentar om att det var ”psykologisk misshandel” att åka ifrån 3-åringen. Jag var själv SÅ orolig för hur det skulle påverka honom, och så kommer DEN kommentaren.

2. Störigaste momentet i vardagen:

Kombon vänta och tjata. ”Ta på dig skorna älskling… Nej du ska inte blanda spelkorten, vi ska gå nu, ta på dig skorna. TA PÅ DIG SKORNA. Nej du ska inte springa ner och hämta en pingisboll, TA PÅ DIG SKORNA. Såja BRA! Ta på dig andra skon också. NEJ INTE SPELA HOCKEY!”

3. Vad andra mammor stör sig på med mig:

Att jag inte säger till mina barn på skarpen tillräckligt när de kutar omkring. Vilket de alltid gör, så min tröskel för när tillsägning krävs är högre än för mammor vars barn till exempel leker stillsamt i typ en fluffig hörna och GÅR inomhus av fri vilja.

4. Vad jag stör mig på hos andra mammor på internet:

Den eviga oförståelsen kring att alla har olika förutsättningar. Vissa jobbar ett kvarter bort från förskolan, vissa ammar utan problem, vissa har farföräldrar i samma stad, vissa har partners som hjälper till på nätter. Och så har de mage att klaga på att andra hämtar sent på föris, flaskmatar eller inte ställer tillräckligt höga krav på sin partner. EEEH? Och kommer med det ”goda rådet” att ”i stället för att klaga – ändra på hela situationen”.

5. Störigaste tankarna:

ÅNGESTEN över sjukdomar, att allt det magiska kommer ta slut, att jag inte filmar tillräckligt (jag filmar typ FÖR mycket).

6. Störigaste ljudet:

Bilar som åker in i väggar, golv och tak mellan klockan 16 och 20.

7. Vad min partner stör sig på hos mig:

Att jag prioriterar att leka och hänga framför att städa.

8. Störigaste rådet jag fått:

”Det är ju bara att sova när bebisen sover”. Det finns väl inte EN mamma i universum som inte VET att man kan sova då, och gör man det inte finns det en ANLEDNING. Till exempel ett 1,5-årigt syskon eller att bebisen sover 20 minuter i stöten.

9. Störigaste tillsägelsen jag fått:

En som sa att jag förstörde mitt barns barndom när jag plockade ut grus från min sjumånadersbebis mun. ”Han måste ju få upptäcka världen.”

10. Störigaste med mig, enligt mina barn:

Att jag vill pilla skorv hela tiden.

11. Störigaste med mig:

Att jag berättar exakt vad som helst för folk jag träffar. Får dagligen skamsköljningar för saker jag sagt. Jag berättade till exempel för en bekants pojkvän hur min slida såg ut precis efter förlossningen (svullen avslagen babianröv). Han såg illamående ut och lommade iväg.

Missa inga krönikor – gå in på mama.nu varje dag!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!