Home
Home

Klart du skall bo flott med kidsen, mamma!

Designhotell är härligt, och allt fler funkar att ta med ungarna till. Här är 6 lika stiliga som barnvänliga semestrar!

1. FLORENS ITALIEN

Florensbesökande familjer bara måste bo på Casa Howard Guesthouse. Upp till fem personer (max två barn och en bebis) kan bo i deras speciella familjerum, som har ett intilliggande, ljudisolerat lekrum med klättervägg! 

Dessutom finns ett videobibliotek med Disney-filmer att låna av. Har man bara ett barn finns fler rum att välja på, bland annat Game Room som har en privat terrass där man kan äta frukost. Barnvakt finns att hyra.

Adress: Via della Scala, 18, Florens.
Tel: +39 06 69 924555.
Pris: Trippelrum från cirka 2 000 kr per natt, familjerum från cirka 3 000 kr per natt.

2. PARIS

Trés bien!

Paris designhotell är inte de mest barnvänliga – vissa tillåter inte ens unga gäster – men på Murano Urban Resort är de välkomna. En barnsäng kan lånas utan extra kostnad, men med en rumskostnad som ligger mellan 3 300–23 500 kr tycker man kanske att man borde kunna få lite mer service. 

Ett billigare alternativ är Le Standard Design Hotel, som är ett upphottat turisthotell (vilket betyder små rum) i svart och vitt. Läget är toppen, mellan Marais och Place de la Bastille, och barnsäng går att låna gratis. 

Kika in på www.muranoresort.com och www.standard-hotel.com.
Adress: 29, rue Taillandiers, 75011 Paris.
Tel: +01 48 05 30 97.
Pris: Dubbelrum kostar från cirka 1 100 kr per natt, extrasäng kostar 700 kr extra.

3. LONDON

Londons hippaste hotell är likt Paris varianter mer inställda på att ta hand om rockstjärnenycker än kladdiga syltfingrar. De flesta tillhandahåller barnsäng att låna eller hyra, men inte så mycket mer. 

Ett bra alternativ med toppenläge (om man gillar västra London) är Guesthouse West i Notting Hill. Det är en B&B av det lyxigare slaget, med Molton Brown-produkter i badrummet, platt-tv och möjlighet till egen terrass. Besökande barn får låna leksaker, barnstol och barnsäng. Det finns en restaurang som serverar en lättare meny fram till kl 21.30. 

Surfa in på www.guesthousewest.com.
Adress: 163-165 Westbourne Grove, Notting Hill, London W11 2RS.
Tel: +44 (0)20 7792 9800.
Pris: Deluxe double room kostar cirka 2 100 kr per natt, rum med egen terrass cirka 2 500 kr. Frukost ingår. 10 procent billigare om man bokar fem nätter eller mer.

4. AMSTERDAM

Lloyd Hotel ligger lite utanför stadskärnan, och liknar inte något annat hotell. Byggnaden är ett före detta lager, byggt på 20-talet, i Amsterdams hamnområde, och som gäst kan man välja hur lyxigt man vill bo – rumssorterna finns från en till fem stjärnor. Valmöjligheter genomsyrar konceptet, och för besökande barn finns både leksaker och extrasängar att låna. 

Restaurangköket anstränger sig för att laga allt som kräsna små smaklökar kan önska, och levererar roomservice dygnet runt. Barnvakt finns att tillgå och en allt-möjligt-affär samt bibliotek finns i byggnaden. Föräldrar till högljudda barn kan dessutom glädja sig åt att det finns ett helt ljudisolerat rum att hyra!

www.lloydhotel.com.
Adress: Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam.
Tel: +31 (0) 20 561 36 36.
Pris: Enstjärnigt dubbelrum med delat badrum kostar cirka 900 kr per natt, femstjärnigt cirka 2 800 kr per natt.

5. MALLORCA, SPANIEN

Solsemester med barn behöver inte betyda charterstånk. Svenskägda Esplendido i byn Sóller på Mallorca är genomgående estetiskt tilltalande, men minst lika viktigt är att de inte diskriminerar sina unga gäster. Alla är lika välkomna. Barnsängar och videos finns att låna och frukostbuffén är stor och valvänlig och serveras fram till 11.30. 

www.esplendidohotel.com.
Adress: Es traves 5, 07108 Puerto de Sóller, Mallorca.
Tel: +34 971 63 18 50.
Pris: Dubbelrum kostar från cirka 1 100 kr per natt, inklusive frukost. Babysäng gratis, barnsäng cirka 230 kr extra. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!