Barnsligt fin kladdkaka att njuta av på kladdkakans dag

Den 7 november är det kladdkakans dag – så passa på att bjuda barnen på smaskigheter. Den här chokladtårtan är lättgjord med kladdkaka som bas. Och prickarna gör att den blir barnsligt tjusig!

Ingredienser

Kladdkaka

2 ägg

2 dl socker

1,5 dl vetemjöl

150 g smält smör

4 msk kakao

Eventuellt:

2 dl hackade valnötter eller hasselnötter

Chokladglasyr

100 g Philadelphiaost

8 dl florsocker (1 pkt)

1 tsk vaniljsocker

1 dl kakao

50 g mjukt smö

1 msk varmt kaffe

Dekoration

Smarties eller non stop

Gör så här:

1. Kladdkaka: Blanda alla ingredienserna och häll i en välsmord teflonform med löstagbar botten. Grädda ca 20 minuter i 175 grader. Låt svalna och ställ gärna i kylen innan servering.

2. Chokladglasyr: Blanda alla ingredienserna ordentligt. Bred ut glasyren på kakan. Garnera med godiset.

Tips!

Det går utmärkt att frysa kladdkakan om man vill göra den i förväg. Smeta ut chokladglasyren och lägg på Smarties precis innan du serverar så ser den helt nygjord ut!

Recept är taget ur boken "Kalaskul tårtor och andra roliga bakverk" av Sara Alinder (Ica bokförlag).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!