Karin Jihde: ny bloggare på mama

Karin Jihde: ny bloggare mama

Karin Jihde: ny bloggare mama

En nördig idolhustru som kan lite om mycket. Så beskriver Karin Jihde sig själv, mammaledig på halvtid med Alice, 11 månader. Från och med nu kommer Karin dela med sig av sina reflektioner här på mama.

Namn:  Karin Jihde
Ålder: 36 år
Familj: Gift med Peter Jihde, gemensamma dottern Alice, 11 månader, samt bonusbarnet Mollie, 6 år.
Bor: Vasastan, Stockholm
Gör: PR-konsult på Westander, frilansar för TV4:s travprogram ”Vinnare”.
Aktuell: som mamas bloggare

Hej Karin! Vem är du?
– Mamma och bonusmamma till Alice och Mollie. Sen är jag en rätt nördig person som kan bli besatt av att sätta mig in i nya situationer. Jag vill kunna allt på en gång vilket egentligen resulterar i att jag kan lite om mycket!
För några år sedan arbetade jag som redaktör i USA och Honkong. Där var jag bland annat med och startade en ungdomstidning, lite som KP fast på engelska och mandarin. Nu jobbar jag halvtid som pr-konsult, och gör frilansjobb för travprogrammet ”Vinnare” på TV4.

Vad kommer vi få läsa i din blogg?
– Min blogg kommer bestå av reflektioner. Mer kanske att jag tycker till om något än att det är en regelrätt dagbok. Som allt från hur vi har löst barnpassning när både Peter och jag jobbar,  till nätmobbing och en hel del om livet med barn och jobb.

Finns det något du inte bloggar om?
– Jag kommer inte blogga om det allra privataste kring min familj.

Vilka fördelar tror du det är att blogga på mama?
– Jag tycker det ska bli inspirerande att få vara en del i ett sammanhang tillsammans med en massa erfarna bloggare. Dessutom tror jag att blogga på mama i sig är inspirerande, det är roligt med mamas läsare som gärna delar med sig av sina åsikter vilket kan bli en utmaning. Jag kommer nog tänka till lite mer nu när min blogg hamnar mer i fokus än tidigare.

Du är kompis med en annan mama-bloggare, Cecilia Blankens, hur känner ni varandra?
– Cecilia och jag är idolhustrur och har idolbebisar! Vi känner varandra för att Cecilias man Per är producent för Idol som Peter har jobbat med i 3 år. Cecilia och jag blev gravida ungefär samtidigt, har suttit i idolpubliken med våra magar, och nu har våra barn blivit kompisar.

Har du några favoritbloggar?
– Två av mina favoriter finns på mama,  Cecilia Blankens och Sanna Lundell. Och så ska det bli roligt att följa Laila Bagges blogg, jag fattar inte hur hon hinner! Jag läser också en del bloggar inom pr- och reklambranschen, som ”Prankmonkey”, och ”Några rader”.

Vad inspirerar dig?
– Jag blir inspirerad av människor som tar för sig även om de aldrig gjort något liknande förut. Som mat-Tina som gått från kock till Let´s dance-stjärna till bra programledare. Hon vågar vara sig själv hela tiden och det tror jag är nyckeln till hela hennes framgång. Sen blir jag inspirerad av den välgörenhetsorganisation jag är aktiv inom, Bagunçaço, som samlar pengar till utsatta barn i Brasiliens kåkstäder. De barn jag träffat därifrån är ren inspiration och glädje trots tuffa förhållanden.

Tar du själv för dig?
– I vissa sammanhang. Jag är ganska orädd till min natur, pendlar mellan det och att ha svår prestationsångest!  Det här med mitt tv-jobb är ett bra exempel, först tänkte jag ”vad jobbigt om alla tror att jag fått detta på grund av Peter”, men jag var med i en audition med åtta andra tjejer. Så här i efterhand är jag jätteglad att jag vågade. Bästa betyget var när någon sa: ”först tänkte jag ’nej inte en till Jihde i rutan’, men fördomarna kom på skam, hon gör ett bra jobb”.

Vill du jobba mer med tv
–  Ja, gärna! Jag trivs i reporter- och programledarrollen för att jag är så himla nyfiken!

Vad är det bästa med att vara mamma?
– Att få se sitt barn glädjas, upptäckta och lära sig nya saker.  Få se hur hon lär sig visa kärlek, att hon knyter an till andra människor.

Har du någon mamma-förebild?
– Min mamma är en förebild. Sen så inspireras jag hela tiden av mina kompisar. Vi som är barn till 40-talister och har små barn nu är så himla ambitiösa och duktiga. Våra barn har bra förutsättningar.

Vilka är dina främsta mammastyrkor/svagheter?
– Min styrka är att jag tycker att jag är konsekvent, och så gillar jag att ligga på golvet och leka! Däremot är jag ingen höjdarmamma i sandlådan.
Min svaghet är att jag är dålig på att planera, jag underskattar alltid hur lång tid saker och ting tar när man är mamma till ett litet barn och jag får ofta stressa när vi ska någonstans.

Kan du ge oss något mammatips?
– Bästa nattvällingtricket! Jag har en jättestor tom termos som står vid vår säng, i den ställer vi en flaska med färdig välling. Bara att hala upp när Alice vaknar på natten!

Och eftersom du är "idolhustru" måste jag få fråga, vem är din favorit i idol!?
– För första gången är det mina fyra favoriter som är kvar, Tove, Calle, Erik och Mariette. Jag har faktiskt ingen superfavorit, men en som gjort en jäkla resa är ju Calle, Idol handlar om att utvecklas och det är precis vad han har gjort.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande