Kändismammornas drömresor
Kändismammornas drömresor

Kändismammornas drömresor

Teneriffa, Barcelona och Los Angeles – hit åker kändis­mammorna med sina barn. Medan mamas krönikör Ann Söderlund längtar ännu längre bort.

"Vi vill till värmen"

Laila Bagge, mamma till Liam, 7:

”Thailand! Det är varmt och barnvänligt.”

"Kroatien var underbart"

Karin Jihde, mamma till Alice, 1:

”Jag reser gärna till vilken turistort som helst, men undviker helst storstäder som London – där blir det mer stress än semester. Vi reste till Kroatien när Alice var bara tre veckor gammal, och blev så trevligt bemötta av detta barnälskande folk. Hjälpande händer och en förståelse för att barn tar plats underlättar för både stora och små resenärer.”

LÄS OCKSÅ: Stor reseguide till Kroatien – våra bästa tips inför resan!

"L.A är barnvänligt"

Cecilia Blankens, mamma till Bonnie, 1,5:

”Jag reser helst till Los Angeles och runt i hela Kalifornien, därför att USA är ett vänligt land i allmänhet och ett barnvänligt land i synnerhet. Här är det okomplicerat att resa, och det finns mycket att se och göra. Något för alla smaker och åldrar. Dessutom är maten ofta fantastisk och temperaturen alldeles lagom varm, året om.”

"Thailand lockar alltid"

Lotta Gray, mamma till Lennox, 3,5:

"Jag reser helst med Lennox till Thailand för den goda maten och klimatet skull. Men framför allt för att thailändarna kan lära våra barn något så viktigt som att vänlighet och att njuta av nuet - det är viktiga ingredienser i livets gryta."

"Jag drömmer om Indien"

Ann Söderlund, mamma till Ossian, 7, Ilon, 5, och Dante, 3:

”Indien. Jag drömmer om att åka dit med barnen. Jag vill inte att det ska vara så tillrättalagt och så älskar jag färgerna och maten, och människorna är så vackra. Dessutom skiner alltid solen.”

"Sista minuten till Teneriffa"

Engla Pettersson, mamma till Jolie, 2,5:

”Vi åker till Teneriffa. Vi tog en sista minuten dit i vintras för att vi ville semestra på ett ställe som var barnvänligt med sol och värme, och ganska kort flygresa.”

"Sitges har allt"

Olga Rönnberg, mamma till Patricia, 16, Vera, 11, Joel, 9, och tvillingarna Anna och Emma, 4 månader, samt bonusbarnen Nicole, 21, och Josephine, 15:

”Helst vill vi åka till Sitges, en strandstad som ligger utanför Barcelona. Det tar 30 minuter med tåg att ta sig dit. Otroligt rena stränder, barnvänligt och relaxande. God mat förstås! Sol och bad dagligen. Och nära till Barcelona ifall man saknar

action...”

"Vi älskar Simple Life"

Hanna Hedlund, mamma till Ida, 5, och Love, 3:

”Favoritresemålet med barn? Thailand! Vi förälskade oss i Koh Tao för tio år sen när vi backpackade och åkte tillbaka när Ida var ett och sen har vi åkt dit varje år, har hittat ett litet bungalowhotell som vi alltid bor på, det är väldigt lugnt vatten, liten strand och långgrunt.

Det finns ingen pool och vi har så lite leksaker som möjligt, faktum är att det är mycket mindre bråk när det inte finns saker att tjafsa om. Ungarna älskar stället och Ida sa till mig häromdan: ’Mamma tänk om vi hade lika lite saker hemma som i Thailand, vad skönt det skulle vara!’ Thai-landssemester för oss är ’simple life’ i dubbel bemärkelse.”

"Det är Gotland som gäller"

Tess Merkel, mamma till Minya, 2,5, och Neo, 6:

”När jag är ledig tar jag och barnen båten till Gotland till vårt lilla hus ute på landet. På vintern åker vi gärna skidor i Sälen eller Åre.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!