Julsemifreddo

En semifreddo med smak av saffran och apelsin - perfekt efter julbordet.

Foto: Fotograf Ulrika Ekblom.ulrika@ulrikaekblom.se.www.

En semifreddo med smak av saffran och apelsin - perfekt efter julbordet.

Saffransglass som gärna kan vara lite halvfrusen i mitten, då blir den extra krämig och god.

Ämnen i artikel:

6 portioner

Tid: 25 minuter + 3 timmar i frysen

Du behöver:1 ½ pkt (à  ½ g) saffran 1 msk konjak (kan uteslutas)1 apelsin, skalet1 dl socker 2 ägg3 dl vispgrädde1 granatäpple

Gör så här:1. Blanda saffran, eventuellt konjak, rivet apelsinskal och 1 msk av sockret i en skål. Låt stå 10 minuter. 

2. Separera äggulor och vitor i separata bunkar. 

3. Vispa ihop äggulor och hälften av sockret vitt och pösigt. 

4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa in resten av sockret till en fast marängsmet. 

5. Vispa grädden i en separat bunke. 

6. Vänd ihop den vispade äggulan, saffran och grädde med en slickepott. Vänd till sist in marängsmeten. 

7. Fyll i en form och ställ i frysen minst 3 timmar. 

8. Ta fram cirka 10 minuter före servering. 

9. Servera med granatäpplekärnor.

Recept ur boken "Fixa julen".

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande!