Foto: Copyright © Malin Grönborg, All Rights Reserved.

Julpyssel – så gör du kristyränglar

Ett enkelt och traditionellt julpyssel som får en personlig twist. Gör dina kristyränglar med foton på dina barn istället för bokmärken!

Så gör du kristyränglar.

DU BEHÖVER:

Fotografier

Stark sytråd

Äggvita

Florsocker

GÖR SÅ HÄR:

Framkalla fina bilder där ansiktena är max 5x4 cm. Klipp ut huvudena men lämna lite luft runtomkring. Klipp sytrådar med längden 20 cm och knyt ihop ändarna så att tråden bildar en ögla.

Placera ut bilderna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Lägg trådöglorna bakom bilden så att endast en liten bit av öglan sticker upp.

Blanda till kristyren. Knäck ett ägg och separera vitan från gulan. Vispa vitan med en gaffel så att den blir luftig. Blanda i 2–3 dl florsocker. Exakt hur mycket som behövs beror på hur stort ägget är. Kristyren ska vara riktigt trögflytande. Skeda sedan över den i en plastpåse. Gör ett

litet hål i ena hörnet på påsen och spritsa den genom öppningen, kring bilderna på plåten. Låt torka över natten och pilla sedan försiktigt loss.

Mer jul på mama

11 extra fina juldekorationer som barnen kommer älska

Julpyssel – så gör du julkransar av godis

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!