Bästa julfilmerna att se tillsammans med barnen.
Bästa julfilmerna att se tillsammans med barnen.

24 julfilmer att se med barnen – för maxad julstämning i december

Stäng av julmusiken, kryp upp i soffan och unna dig ett riktigt filmmaraton med barnen i år. Vi har listat 24 härliga julfilmer som passar hela familjen.

Tänk dig att krypa upp i soffan med barnen under en mjuk och varm filt – självklart med favoritgodsakerna på bordet – och komma i julstämning till någon av julens alla filmer. Låter det inte härligt? Släck lamporna, ställ fram julgodiset och sätt mobilen på ljudlöst, för här har mama samlat 24 anledningar till maxat julmys. En film för varje dag i december – hela vägen fram till julafton.

24 bästa julfilmerna att se med barnen

1. Grinchen (2018)

Animerad nytappning av Dr. Seuss klassiska berättelse om den julhatande Grinchen som råkar bo i Vemdalen – där invånarna älskar allt som har med julen att göra. Går på bio nu.

Här kan du se filmen: Viaplay, SF Anytime
Betyg på IMDb: 6,3

2. Stjärnan (2017)

En charmig familjefilm om den modiga åsnan Bo och hans vänner som beger sig ut på äventyr och blir del av något mycket större än de kunnat drömma om.

Här kan du se filmen: Viaplay, SF Anytime, Blockbuster, iTunes, Netflix
Betyg på IMDb: 6,1

3. Trolls: Jakten på helgdagen (2017)

En supersöt kortfilm om trollen som bestämmer sig för att hjälpa bergerna med en alldeles egen högtidsdag, men det är lättare sagt än gjort. För vad är det egentligen som är värt att fira? Och hur ser man till att det inte går överstyr?

Här kan du se filmen: Netflix, Blockbuster
Betyg på IMDb: 6,2

4. Olofs frostiga äventyr (2017)

Följ med snögubben Olof och renen Sven från älskade ”Frost” på ett kort men intensivt äventyr, där de ska hitta familjetraditioner att dela med sig av till prinsessorna Anna och Elsa.

Här kan du se filmen: Viaplay, SF Anytime, iTunes
Betyg på IMDb: 5,3

5. Pettson och Findus juligheter (2016)

Dagarna före jul drabbas gubben Pettson och katten Findus av olycka efter olycka. Tänk om det inte blir någon jul i år?

Här kan du se filmen: SF Anytime, Viaplay, iTunes
Betyg på IMDb: 5,5

6. Snickar Andersson och jultomten (2016)

Det är inte alltid lätt att få barnen att tro på jultomten, men den julälskande Snickar Andersson gör verkligen sitt bästa. En varm och hjärtlig familjefilm som lockar till många skratt!

Här kan du se filmen: Viaplay, Blockbuster, iTunes
Betyg på IMDb: 6,4

7. Familjen Jul i tomtarnas land (2016)

Den 1 december dyker tomtenissen Pixy upp hemma hos familjen Jul för att hämta sin mössa och sin magiska alvkula. Sonen Hugo råkar av misstag ha sönder kulan och Pixy förlorar all sin magi. För att rädda Pixy (och julen) behöver Hugo nu ta sig till Tomteland för att laga kulan, men där är det inte alla som vill hjälpa till…

Här kan du se filmen: SF Anytime, C More, iTunes
Betyg på IMDb: 4,7

8. Jul i Flåklypa (2013)

Julen närmar sig men inte en snöflinga i sikte! Tidningsredaktören Frimand vill skapa stora rubriker och ber uppfinnaren Reodor att bygga världens kraftigaste snökanon. Men både snömaskinen och Reodor försvinner samtidigt som världens största snöstorm närmar sig med stormsteg. Hur ska det gå?

Här kan du se filmen: Netflix, Blockbuster, SF Anytime, iTunes, Viaplay
Betyg på IMDb: 6,8

 9. Barbie: En perfekt jul (2011)

Julen blir inte riktigt som planerat för Barbie och hennes systrar när deras plan till New York hindras av en snöstorm och istället tar dem till den lilla staden Tannenbaum.

Här kan du se filmen: SF Anytime, Blockbuster, iTunes
Betyg på IMDb: 5,7

10. Arthur och julklappsrushen (2011)

Tomten har missat att dela ut den sista julklappen till en liten flicka och tomtens yngste (men väldigt klumpige) son Arthur rycker in. Problemet? Han har bara två timmar på sig.

Här kan du se filmen: Viaplay, SF Anytime, Blockbuster, iTunes, Netflix
Betyg på IMDb: 7,1

11. Klaus (2019)

En självisk brevbärare och en folkskygg leksakstillverkare inleder en osannolik vänskap. Snart sprider de glädje till en kall stad i desperat behov av ett ljus i mörkret. 

Här kan du se filmen: Netflix
Betyg på IMDb: 8,4

12. Ice Age: A Mammoth Christmas (2011)

Sid har hamnat på Tomtens ”stygglista” genom att råka förstöra Mannys ärvda julsten. För att ställa allt till rätta beger han sig till Nordpolen – men det går inte riktigt som planerat. Nu är det upp till Manny och hans vänner att rädda julen.

Här kan du se filmen: SF Anytime, Viaplay
Betyg på IMDb: 6,5

13. Fira jul med smurfarna! (2011)

Julen har kommit till Smurfbyn och julstämningen är på topp. För alla utom Buttersmurfen. När Buttersmurfen till sist säger att han hatar julen är det upp till Gammelsmurfen och smurfarna från tidigare, nuvarande och kommande jular, att ställa allt tillrätta. Kan de få Buttersmurfen att förstå den verkliga meningen med julen innan det är för sent?

Här kan du se filmen: Viaplay, iTunes
Betyg på IMDb: 5,4

14. Tomtetass och jakten på julen (2010)

Barnen har börjat tappa intresset för julen samtidigt som Tomten tappar minnet. Nu är det upp till Tomtetass att visa världen vad julen handlar om.

Här kan du se filmen: iTunes
Betyg på IMDb: 5,5

15. Niko: På väg mot stjärnorna (2008)

Allt den lilla renen Niko vill är att kunna flyga – och precis som sin pappa vara med och flyga som en av Tomtens renar. Efter att hans hem blivit attackerat av vargar beger han sig därför ut för att leta reda på sin riktiga pappa. Till sin hjälp har han den klumpige flygande ekorren Julis och den sjungande vesslan Wilma.

Här kan du se filmen: Viaplay, Blockbuster, iTunes
Betyg på IMDb: 6,1

16. Tom & Jerry: En nötknäckarsaga (2007)

Jerry mår som en prins i en förtrollad värld där allt är möjligt, ända tills Tom och hans gäng kommer och förstör. De kidnappar speldoseballerinan och nu är det upp till Jerry att ordna upp allt – innan solen går upp.

Här kan du se filmen: SF Anytime, iTunes
Betyg på IMDb: 6,4

17. Polarexpressen (2004)

En riktig julklassiker! En ung pojke börjar tvivla på att jultomten faktiskt finns och några minuter innan klockan slår över till julafton dyker Polarexpressen upp och erbjuder honom en exklusiv biljett. Häng med på en svindlande resa mot Nordpolen – och ett besök hos jultomten själv!

Här kan du se filmen: Viaplay, SF anytime, iTunes, Blockbuster
Betyg på IMDb: 6,6

18. Musses jul i Ankeborg (2004)

Maxa julkänslan med ett besök hos bland annat Musse, Kalle och Långben (och Tomten). Njut av fem animerade kortfilmer som sätter stämningen direkt!

Här kan du se filmen: Viaplay, iTunes, SF anytime
Betyg på IMDb: 6,6

19. Elf (2003)

Möt Buddy som blivit uppfostrad av tomtenissar men som nu är på jakt efter sin biologiska pappa i New York. Filmen är på engelska men om du sitter med och översätter kommer det vara lätt för barnen att hänga med – och ni får väldigt roligt tillsammans.

Här kan du se filmen: Netflix, Viaplay, SF anytime, Blockbuster
Betyg på IMDb: 6,9

20. Grinchen – julen är stulen (2000)

Inuti en snöflinga möter vi denna gång Grinchen (som spelas av Jim Carrey) där han tillsammans med godhjärtade Sissi Lissi Vem tvingas inse vad som verkligen betyder något i livet.

Här kan du se filmen: Netflix, Viaplay, SF anytime, Blockbuster
Betyg på IMDb: 6,1

21. Musse Pigg och hans vänner firar jul (1999)

En riktig julklassiker där vi får se hur Musse, Mimmi och deras vänner brukar fira jul. Här får vi se tre korta filmer som alla beskriver vad julen egentligen står för och vad som betyder något. Filmen avslutas med en stämningsfull julsång.

Här kan du se filmen: Viaplay, iTunes
Betyg på IMDb: 7,2

22. Astrid Lindgrens jul (1999)

Samlade julepisoder ur Astrid Lindgrens mästerverk. Baka pepparkakor med Pippi Långstrump, följ med Kajsa Kavat till julmarknaden, leta julgran med Lotta på Bråkmakargatan – och mycket mer.

Här kan du se filmen: SF Anytime, SF kids, C More
Betyg på IMDb: 7,0

23. Skönheten och Odjuret – den förtrollade julen (1997)

Här berättar Mrs Potts om Skönheten och Odjurets allra första jul på slottet – som höll på att förstöras av den julhatande orgeln Maestro Forte och piccoloflöjten Fife.

Här kan du se filmen: iTunes
Betyg på IMDb: 6,1

24. Ensam hemma 1 & 2 (1990)

När Kevins familj glömmer bort att ta med honom på semestern tar han julen i egna händer. De två tjuvarna Harry och Marv  tänker att det är fritt fram att göra inbrott, men Kevin har läget heeelt under kontroll. Även här behöver du sitta med och översätta, men det är det värt!

Här kan du se filmen: SF Anytime, Blockbuster, Viaplay, iTunes
Betyg på IMDb: 7,6 och 6,7

Läs också: Så överlever du julen med kids – 8 beprövade lifehacks

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!