Jordgubbs- och rabarberpaj

Godaste smulpajen!

Godaste smulpajen!

Finns det något enklare och godare än en smulpaj? Nej! Och finns det någon smaskigare kombination än jordgubbar och rabarber? Nej!

Recept – rabarberpaj

20 min + 30 min i ugnen

8–10 portioner

DU BEHÖVER:

2 dl havregryn

2 dl vetemjöl

2 dl strösocker

2 krm salt

1 tsk stött kardemumma

125 g smör

1 äggula

3 rabarber (medelstora)

1 liter jordgubbar

3 msk strösocker

2 msk majsstärkelse

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda havregryn, vetemjöl, socker, salt, kardemumma, smör och ägg till en smuldeg.

3. Skär rabarber och jordgubb i bitar. Blanda med socker och majsstärkelse i en bunke.

4. Lägg i en pajform. Toppa med smuldeg.

5. Baka i mitten av ugnen cirka 30 minuter.

Ps. Gör en tvist på rabarberpaj – med mandelflan och vit choklad! Du hittar receptet här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande