Johanna Toftbys chokladfavoriter
Johanna Toftbys chokladfavoriter

Johanna Toftbys chokladfavoriter

Johanna Toftby älskar choklad. Här delar hon med sig av sina tre bästa chokladrecept!

RULLTÅRTA MED DAJM

Detta passar barnen perfekt! Få ringla choklad och strö på strö på strössel själv. En klar farvorit hos de små. Och även de stora...;)

Du behöver:
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1/2 dl cacao
1 tsk bakpulverFyllning :
100 gr smör
2 dl florsocker
1 äggula
4 msk kakao-kan minskas något (beroende på om barnen gillar mörk kakaosmak.)
1 grovhackad dubbeldajm
Garnering :
4 rutor smält mörk blockchoklad
2 msk chokladströssel

Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och luftigt.
Blanda i de torra ingredienserna och vispa ihop.
Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda i 250° ca 5 min.
Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och dra av pappret direkt.
Låt kallna under bakduk.
Blanda alla ingredienser till fyllningen och rör ihop.
Bred fyllningen över den kalla kakan och rulla ihop den.
Ringla över chokladen och strö på strösslet.

Tre härliga chokladfavoriter hos oss!

 


Lycka till!
 

Kladdkaka med nougattäcke

"Kladdkaka med nougattäcke är bland det godaste barnen vet här hemma. Enkel, god och underbar. Den här gör vi ofta och bjuder gärna vänner och barnens kompisar. Det är gott med lite glass eller lättvispad grädde till."

Du behöver:

100 g Smör
2 Ägg
3 dl Socker
1,5 dl Mjöl
4 msk Kakao
1 tsk Vaniljsocker
1/2 tsk Salt
50g Mörk choklad, minst 60 % kakao
Kokos till formen
ca 100g Odense nougatGör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp.
5. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
6. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
7. Krossa den mörka chokladen blanda ner i smeten.
8. Häll all smet i formen  och grädda i 17-22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konstisens bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.
9. Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter innan du hyvlar på ett ca 5 mm tjock lager nougat. Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att servera!
 

POLLY CHOKLADKAKA

"Mina fina bloggläsare vet att jag älskar att baka, vi byter ofta recept och kan nog snart starta en receptklubb snart..!
Detta fick jag av en läsare. Jättegod söt pollykaka som passar bra till en stark kopp kaffe."

Du behöver:
1 påse Pollykulor
1st Mörk Chokladkaka 250g
175g Smör
3 st Ägg
2 dl Strösocker
1 dl Vetemjöl

Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader
Smält smör och choklad tillsammans i ett vattenbad.
Vispa ihop ägg och socker poröst.
Rör ner  chokladblandningen och därefter vetemjölet i äggsmeten.
Rör tills det blir en slät smet.

Häll sedan i en påse Polly. Rör om försiktigt så att det fördelas jämt i smeten.
Häll sedan smeten i en rund form med löstagbar botten.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i  ca 30-35 minuter.

Servera med en klick grädde!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!