Jessica Almenäs om logistik-kaoset: "Jag fick göra paniklösningar varje vecka"

I nya numret av mama berättar Jessica Almenäs om hur hon får ihop mammapusslet. Det här är ett utdrag.

Jessica Almenäs, 38, är programledare i TV4 och har barnen Jack, 8, och Dylan, 4.

Är det svårt att vara två karriärister i ett förhållande?– Ja, i alla fall när man skaffar barn, för då blir det så tydligt att man måste prioritera vems karriär som är viktigast och det är inte så lätt alla gånger.

Du sa i en tidigare intervju att, ”Åh, om man kunde köpa sig tid”, men det kan man göra genom att skaffa barnvakt?– Ja, men det är lite svårt. Jag är väldigt privat med mitt hem, jag skulle aldrig ta dit en journalist eller göra inredningsreportage. Och det är också svårt att släppa in någon ny människa där. Att man ska lita på den så mycket, jag är lite obekväm med det.

– Men Dylans gudmor ställer alltid upp. Hon har passat Jack sedan han var två, så båda barnen tycker jättemycket om henne och hennes kille. Problemet är att när de försvinner, då rasar hela världen. I våras var hon och jobbade på ”Paradise hotel” i tre månader och han åkte till Paris och pluggade. Då var det bara: ”Var är mitt skyddsnät?! Det är borta!”

Vad gjorde du?– Det var faktiskt en jättejättejobbig period med barnen. Eftersom jag jobbar konstiga tider också. Med ”Let’s dance” håller vi på hela fredagen och jag är inte färdig förrän vid midnatt. När jag gör ”Nyhetsmorgon söndag” går jag upp klockan fyra på söndag morgon.

Så, hur löste du det?– Nä, jag fick göra paniklösningar varje vecka. Någon gång kunde de vara hos min syrra, någon gång kunde han vara hos sin pappa, någon gång kunde han sova hos en kompis. Det är Jack alltså, för det är mest han som har varit här när jag jobbat. Sedan ibland har det blivit så att jag fått ta med mig något av barnen, eller båda, till jobbet. Men det är inte jättekul för en fyraåring att sitta bakom en fotografering i fem timmar.

MISSA INTE!Hela intervjun kan du läsa i mama nr 8 som finns i butik nu.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer