"Jag skäms när någon annan är på väg att trampa i klaveret"

mamas egen stjärnbloggare Cecilia Blankens är högaktuell med sin bok om pinsamheter. I "Bortgjord: kända och okända svenskars bortgjord-bekännelser" delar folk med sig av sina mest pinsamma upplevelser. "Att göra bort sig är mänskligt", säger Cecilia.

Hej Cecilia! Du är aktuell med boken ”Bortgjord: kända och okända svenskars bortgjord-bekännelser”. Berätta! - Det är en bok med de roligaste berättelserna som jag lyckats komma över i mitt kontaktnät. Det är en rolig bok som nog kan bjuda på många garv.

 Hur kom du på idén? - Det var någon kväll när man satt och pratade om pinsamma händelser och så kom jag på att det är så sjukt roligt att höra om hur andra gjort bort sig, men framför allt hur de hanterade situationen efteråt. Att göra bort sig är så mänskligt. Alla gör vi bort oss någon gång. Vi är av samma skrot och korn allihopa.

 När skäms du själv? - Jag skäms när jag själv gör bort mig såklart, men rent generellt så skäms jag ännu mer när någon annan är på väg att trampa i klaveret. Jag vill liksom rädda dem från situationen.  Berätta om något tillfälle då du själv gjorde bort dig. - Jag satt i en hotellobby och skulle skriva en text om en begravning. Jag kände att jag behövde komma i rätt stämning och satte därför på Beethoven på Spotify. Där satt jag och hamrade på tangenterna med håret på ända som värsta dirigenten. Då ser jag hur två italienare sitter och tittar på mig och ler. ”Typiskt italienare, de ska alltid flirta”, tänkte jag. De fortsatte att titta och jag började tycka att de väl kunde ge sig. Då inser jag att jag stoppat in hörlurarna i fel hål och att jag spelar jättehög musik för hela hotellobbyn. Men det pinsammaste var hur jag hanterade det. I ställlet för att koppla in hörlurarna rätt så började jag höja och sänka musiken för att låtsas som att jag spelat hög musik med flit. Efter att hållit på så där ett tag så smög jag in hörlurarna i rätt hål. Värsta charaden och så pinsamt!  Haha, jobbigt! Har du någon favorithistoria från boken?  - Jag har flera, men en favorit är Karin Adelskölds berättelse. Den handlar om en körlektion då körläraren säger att hon ska ”rakt fram i rondellen”. Hon tycker det låter jättekonstigt, men efter att dubbelkollat om hon verkligen ska köra rakt fram så försöker hon köra tvärs över rondellen och blir stående i mitten vid en staty, haha!

Vilket är det bästa sättet att hantera en pinsam situation på då?

 

 - Jag har verkligen inget bra svar på det, jag är uppenbarligen inte särskilt bra på det själv. Jag brukar ju hitta på ursäkter för att det ska framstå som att jag inte alls har gjort bort mig. Det är nog bättre att bara skratta åt sig själv, men det kan ju vara svårt precis när det händer. Oftast kommer skrattet efteråt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!