Italienska kycklingrullar med pasta.
Italienska kycklingrullar med pasta. Foto: Fotograf Jenny Grimsgård

Italienska kycklingrullar med pasta

Åh, det är så kul när man får rulla ihop saker! Paket, karameller, toarullar i kräppapper... Eller som här: en massa godsaker i kyckling.

Du behöver:12 tunna kycklingfiléer 12 skivor salami 12 blad färsk salvia 300 g mozzarellaost SmörEn skvätt vatten2 msk kycklingfond3 dl färdig tomatsås1 dl gräddeSalt och pepparTråd eller pinnar att hålla ihop allt Valfri pasta till servering

Gör så här:1. Se först till att få fart på ugnen, den ska upp till 200°. Lägg ut kycklingfiléerna på en skärbräda och placera sedan salami, salvia och en liten bit mozzarella på varje filé. Rulla ihop och bind eller nyp ihop ­rullen. Stek alla rullader runtom, så att de får snygg yta, och lägg dem sedan i en ugnsfast form. 

2. På med en till klick smör i pannan, och ­sedan ner med vattnet och buljongen, så får du med alla goa smaker ifrån stekandet av kycklingen. Sedan häller du ner tomatsåsen, på med grädde och smaksätt med salt och peppar. Häll såsen på rulladerna och låt dem stå i ugnen i cirka 20 minuter. Under tiden kokar du din pasta. 

3. Sedan: njuuuut! Helst med en god ­sallad till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!