Italiensk köttagu med spaghetti - en lyxigare variant på klassikern köttfärssås.
Italiensk köttagu med spaghetti - en lyxigare variant på klassikern köttfärssås.

Italiensk köttragu och spaghetti

Familjefavoriten köttfärssås och spaghetti som en lyxigare variant med långkokt högrev. Gör en stor sats och ät till både vardag och fest!

6 portioner.

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar koktid.

DU BEHÖVER:1 kg högrev (eller grytbitar om man har ont om tid)1 morot100 g rotselleri2 gula lökar2 vitlöksklyftor1 pkt bacon (140 g)3 msk tomatpuré2 burkar körsbärstomater på burk2 dl vatten1 ½ tsk strösocker2 msk balsamvinäger½ tsk torkad timjan½ tsk torkad rosmarin½ dl olivoljasmörsalt och nymald svartpepparGÖR SÅ HÄR:1. Putsa köttet och skär i grytbitar (ca 2 x 2 cm).

2. Skala och tärna morot och rotselleri i småbitar. 

3. Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna bacon. 

4. Bryn köttet i smör, salta och peppra. Flytta över till en gryta. 

5. Stek bacon tillsammans med lök, vitlök och tomatpuré. Lägg i grytan. 

6. Tillsätt morot, rotselleri, tomat, vatten, socker, vinäger, örter och olja. Låt småkoka under lock ca 2 ½ timme.

7. Lyft av locket och låt småkoka ytterligare 30 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar. 

8. Servera med spaghetti och parmesan!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer