IKEA återkallar leksak på grund av kvävningsrisk

IKEA uppmanar alla kunder som har trumpinnar eller slaginstrument från serien Lattjo att omedelbart sluta använda dessa. Detta eftersom gummibollen på trumpinnarna kan lossna – och i värsta fall leda till kvävning. "Återlämna produkterna till närmsta IKEA varuhus – för full återbetalning" skriver IKEA i ett pressmeddelande.

Efter att IKEA-medarbetare, vid flera tillfällen, upptäckt att gummibollen på trumpinnarna kan lossna och/eller skruvas loss väljer nu möbeljätten att återkalla produkterna.

– Säkerhet är av högsta prioritet för IKEA och alla våra produkter testas för att uppfylla lagar och standarder världen över. Vi har nolltolerans när det kommer till våra barnprodukter och även om Lattjo trumpinnar och Lattjo slaginstrument, uppfyller gällande lagar så lever produkten inte upp till de höga krav vi har på våra produkter, säger Cindy Andersen affärsområdeschef på Barnens IKEA på IKEA.

Lattjo trumpinnar och Lattjo slaginstrument har sålts på alla IKEA sedan 1 november 2015.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!