Höstfruktsallad med timjan och ingefära
Höstfruktsallad med timjan och ingefära

Höstfruktsallad med timjan och ingefära

4 PORTIONER

Du behöver:

3–4 mogna äpplen
1 rött äpple
1 grönt äpple
2 mogna päron

Timjan- och ingefärslag:

1 vaniljstång, delad på längden och
urskrapad
1 stjärnanis
1/2 tesked korianderfrön
några timjankvistar
3 cm färsk ingefära, skalad och skivad
100 gram strösocker
1 dl vattenGÖR SÅ HÄR:
Börja med timjan- och ingefärslagen. Lägg ingredienserna i en kastrull och rör om på låg värme tills sockret lösts upp. Öka värmen och låt sjuda i cirka 10 minuter. Halvera plommonen och ta bort kärnorna. Klyfta och kärna ur äpplen och päron. Lägg all frukt i en skål. Häll den heta lagen över frukten och vänd runt. Låt den svalna och ställ salladen i kylen minst 30 minuter innan den serveras.

Foto: Copyright (C) Erik G Svensson, All Rights Reserved

Receptet är taget ur "Mat med vänner" av Gordon Ramsay.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!