Hjärtbröd

Vem vill inte en smörgås som ser ut som ett hjärta?

Vem vill inte en smörgås som ser ut som ett hjärta?

Kalljäs över natten och baka ut dem på morgonen - njut dem sen med marmelad och cream cheese!

Cirka 25 bröd

Mjuka frukostfrallor med smak av anis och fänkål, godast ny­bakade! Går bra att kalljäsa över ­natten i kylen och ta fram och baka ut på ­morgonen.

Du behöver:

 

50 g smör

 

5 dl mjölk 3%

 

50 g jäst

 

1 ½ tsk salt

 

2 ½ msk mörk sirap

 

1 tsk anis (mald)

 

2 tsk fänkål (mald)

 

12–14 dl rågsikt

 

Gör så här:

 

1. Smält smöret i en kastrull. Blanda med mjölk­en och låt svalna. 

 

2. Smula sönder jästen i en bunke och blanda med mjölk och smör.

 

3. Tillsätt kryddor, salt, sirap och mjöl. Arbeta ihop till en smidig och fast deg. 

 

4. Lägg i en bunke och täck med plastfolie. Låt jäsa cirka 1 timme. 

 

5. Baka ut på mjölat bord och kavla ut. Tryck ut hjärtan med pepparkaksform och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Forma hälften till ­runda frallor. 

 

6. Jäs ytterligare 30 minuter. 

 

7. Sätt ugnen på 225°. 

 

8. Baka i mitten av ugnen cirka 12 minuter. 

 

9. Servera med jordgubbsmarmelad och cream cheese.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande