Hell-hour?

Hej!
Måste får reagera på Hell-Hourreportaget. Jag ställer mig frågan om det verkligen är nödvändigt att laga en ”rekorderlig” middag på kvällen? Har inte dagisbarnen/skolbarnen ätit på dagis eller i skolan? Ja, jag vet att barn är hungriga och att inte alla äter så bra på dagen, men att tillaga en hel söndagsmiddag (för mig är helstekt kyckling helgmat) som tar nästan 1 timme är väl lite väl överdrivet? På vårat dagis gäller mellanmål för dom barn som hämtas efter 16, då får dom smörgåsar, kokt ägg, flingor mm.

Dom som under föräldraledigheten lagade två rejäla middagar per dag kan jag förstå, att dom fortsätter, men jag har flera bra och mättande tips, förutsatt att barnen verkligen får mat i skolan/dagis.

Varma mackor, fullkorns-rasker med skinka, ost, tomat, champinjoner, antingen i smörgåsgrill eller i ugnen, servera med lite avokado, majs och gurka.

Omelett – häll i lite gröna ärtor innan du vänder, då blir den prickig, ta en ost eller skinkmacka till.

Keldas tomatsoppa, koka lite pastafjärilar kvällen innan, förvara i kylen, bara värma soppan och lägg i pastan (gröna ärtor även här) plus en macka.

Kungsörnen har färdiga pannkakor, gör en liten fruksallad och lägg på pannkisen och rulla ihop.

Man behöver inte ha Hell-Hour om saken gäller maten, det finns snabba men ändå bra recept att tillgå.

Anna-Pyttipanna