Hej Katarina Devell som bloggar mat på mama!
Hej Katarina Devell som bloggar mat på mama!

Hej Katarina Devell som bloggar mat på mama!

Namn: Katarina Devell

Ålder: 39

Familj: Henrik 40, Stella 9, Tilda 7 och Hannes 2

Bor: Nacka

Gör: produktionsledare på reklambyrå, bloggar på mama.

Vad har du själv växt upp på för mat?

– Det var mycket husmanskost. Falukorv i ugn, spagetti och köttfärssås, kött eller fisk och potatis. Min mamma var hemma och lagade och bakade mycket. Ibland var det pizza på lokala pizzerian. Då var det fest!

Varifrån kommer ditt matintresse?

– Kanske från min mamma, men framförallt har det utvecklades när jag själv fick barn. Jag tycker det känns jätteviktigt att barnen får äta bra mat. Att de lär sig att äta och uppskatta ”riktig mat”.

Du har jobb och tre barn, hur hinner du med allt?

– Jag försöker att välja vad jag vill hinna med. Och jag vill hinna med familj, jobb och blogg och lite annat. Så får annat väljas bort. Ingen kan ju hinna med riktigt allt. Men jag ska villigt erkänna att jag har väldigt svårt att säga nej.

Vad lagar du helst?

– Svårt att svara på. Men har jag mycket tid på mig lagar jag gärna något som tar tid. Som en moussaka från grunden. Eller en köttgryta som påbörjas på förmiddagen och får koka långsamt hela dagen. Gillar att prova nya saker. Vardagar skall vara mycket enklare och framförallt snabbare.

Bästa nödmaten när man har minimalt med tid och vrålhungriga barn?

Pasta carbonara som vi gör med bacon, ärtor och creme fraiche.

Vem lagar den mesta maten hemma hos er? Du eller din man?

– Det gör jag.

Brukar barnen vara delaktiga i matlagningen?

– Det är mer delaktiga när vi bakar. De älskar att baka. Ibland hjälper de till att skära grönsaker och sallad.

Vilka tre ingredienser klarar du dig absolut inte utan?

– Lantbuljong, olivolja, rödlök (och basilika, om jag får välja en fjärde!).

Bästa fredagsmyset?

– Sushi, även barnen har börjat gilla sushi!

Maträtt som alltid funkar för hela familjen.

– Spagetti med köttfärssås.

Ge oss dina tre bästa (som i snabba och enkla!) helgluncher.

– Omelett med kokt kall potatis och lök (som kan toppas med olika tillbehör, kanske parmaskinka, parmesan, ruccola). Matiga smörgåsar (baguett med skinka, kickärtsröra, avokado och någon god ost t ex). Grilla korv utomhus.

Samma som ovan fast mellis?

– Smoothies, fruktsallad och matmuffins.

Favoritköket?

– Alla! Men måste jag välja en får det bli thailändsk tätt tätt följd av italiensk.

Äter dina barn det ni äter eller serverar du speciell mat till dem?

– Ja, vi försöker äta samma mat. Men ibland kan det hända att vi äter sushi och barnen får grillad hamburgare. Nu börjar tjejerna dock också vilja ha sushi!

Bästa sättet att få barn att prova nya maträtter och smaker?

– Att inte tvinga dem och ge sig om det inte funkar.

Är du en matperson eller en efterrättsperson?

– Både och!

Bestämmer du resmål efter matupplevelsen eller resan i sig?

– Det bästa är ju om man hittar en bra kombination – Thailand är väl ett utmärkt exempel på det.

Hur ser en lyckad middagsbjudning ut för dig?

– Många och glada barn och vuxna. Det behöver absolut inte vara perfekt, snarare tvärtom. Man ska inte ha så höga krav. Det kan var en god pasta med ett gott vin. Det måste inte bli krystat. Och så hemgjord glass och kladdkaka med hallon till efterrätt. Enkelt och gott.

Bästa redskapet i köket?

– Stavmixer.

Någonting du absolut inte äter?

– Inälvsmat.

Favoriträtt?

– Pad thai på en strand i Thailand med en Singha eller en grillad biff med bea en ljummen sommarkväll i Sverige!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!