Hastighetskontroll av minderåriga
Hastighetskontroll av minderåriga Foto: @polisenalingsas

Hastighetskontrollen gjorde succé

Polisen i Vårgårda stoppade ovanligt unga och gulliga bilförare.

Få bilförare blir glada av att bli stoppade av polisen, allra helst invinkade i en hastighetskontroll. Bröderna Hjalmar och Hugo från Vårgårda är dock ett undantag. Men så är de också två och tre år.

Det var på lördagen som killarna var ute på långtur i sin nya Volvo XC90 när de blev stoppade av områdespoliserna Sofie och Emma.

– Poliserna vinkade när de fick syn på oss, satte på blåljusen lite kort och "stoppade oss", säger mamma Caroline Nordberg till mama.

Hastighetskontroll av minderåriga. Foto: @polisenalingsas

– Hugo och Hjalmar har alltid tyckt att polisen är häftig så det var väldigt spännande när poliserna kom fram, fortsätter hon.

Det blev inga böter – istället fick killarna varsin reflex i form av en polisbil och en väldig massa gilla-markeringar på sociala medier efter att @polisenalingsas postat bilden på killarna på sin Instagram. Kort därefter uppmärksammades den av flera stora konton och tusentals har roats av de små bilisterna.

– Det är sällan vi stoppar så unga och gulliga körkortslösa förare, säger poliserna Sofie och Emma till mama.

Och just det bilen; den styrdes via fjärrkontroll av pojkarnas pappa som gick en bit bakom.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!