Julfanatiker är vi allihopa! Här är de 15 ögonblicken vi njuter allra mest av.
Julfanatiker är vi allihopa! Här är de 15 ögonblicken vi njuter allra mest av.

Här är de 14 mysigaste ögonblicken i jul

Är du en riktig julfanatiker? Då vet du hur varm man blir i kroppen av de här stunderna.

1. När alla har satt upp sina julstjärnor och det står adventsljusstakar i varje fönster.

2. När barnen kommer hem från förskola och skola med sina julpyssel. De är inte alltid estetiskt tilltalande, men blir ändå favoriter.

3. När man får barnens önskelistor. Förhoppningen i deras ögon. Plötsligt är planen att ta det lite lugnt med julklapparna i år helt bortglömd.

3. Julbaket! Baka pepparkakor, dekorera dem med kristyr, äta lussebullsdeg. Mjöl i hela köket, men vad gör det?

4. Julklappsshoppingen! Jovisst, det är ett rent helvete också. Men ändå mysigt. Ett mysigt litet helvete.

Foto: FABIAN BIMMER

5. När man slår in julklapparna. Ett glas julmust och en lussekatt som tillbehör, kanske en jullåt på radion? Julstämningen är total.

6. När man gör julgodis. Knäck är ett måste, någon sorts kola likaså. Och rocky road. Och så måste man testa något nytt recept på en spännande tryffel – som såklart blir fullständigt misslyckad. Men det hör liksom till.

7. När man klär julgranen. Blandar barnens egengjorda smällkarameller med vackra julkulor och så massor av glitter. Myskänslan är nästan ohanterbar.

8. När man ser julfilmer. Att mysa i soffan framför "The Holiday," "Love Actually" eller "Välkommen till familjen". Vi tröttnar aldrig på dessa filmer.

9. Första skinkmackan! Äts gärna på uppesittarkvällen framför teven.

Bildkälla: hejweb.se

10. Julaftons morgon! Barn som hoppar ur sina sängar och sedan går med tindrande ögon hela dagen i väntan på julklappsutdelningen.

11. Kalle Anka och hans vänner. Med tanke på det utbud av tecknat som barnen har tillgång till i dag så är det egentligen konstigt att Kalle är en sådan självklarhet, men tur för oss vuxna som inte kan tänka oss att hoppa över denna tradition.

12. När tomten kommer! Vissa barn blir visserligen skräckslagna eller tokblyga, men tomtens ankomst betyder ju att en av julens absoluta höjdpunkter är nära, nämligen…

13. …julklappsutdelningen! Att se barnen nästan kollapsa av lycka är faktiskt bland det bästa med julen.

14. Lugnet på juldagen. När barnen är fullt upptagna med att leka med sina leksaker och man själv kan ta det lite lugnt. Åtminstone tills det är dags att hasta vidare till julmiddag hos någon släkting.

Av: Anne Kohlemainen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!