Här är apotekets nya mirakelmedicin – mot monstren under sängen

På ett apotek i North Dakota i USA skriver personalen ut antimonsterspray, för att oroliga barn ska sova gott om natten, skriver amerikanska medier.

Det är apotekaren Jeff Dodds som utvecklat sprayen tillsammans med sin dotter Josslyn.

En flaska innehåller 120 doser och ska ta bort allt läskigt som kan gömma sig i mörkret – bara spraya i sovrummet strax innan läggdags.

Just att den kommer i en receptbelagd flaska verkar göra underverk mot barnens rädslor, enligt kommentarer på sociala medier.

Exakt vad den mystiska sprayen innehåller förblir en välbevarad hemlighet, men runt om i världen gör föräldrar sina egna varianter.

Enligt den här studien är sju av tio barn rädda om natten och utvecklar olika strategier för att hantera dem (jag krävde att mamma skulle fladdra en gång med mitt täcke, för att fläkta bort allt eventuellt otyg) och om apotekaren Jeff Dodds är att lita på kan de rädslorna vara väck med en sprayning.

Det skadar ju aldrig att försöka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer