Grova rullbröd
Grova rullbröd

Grova rullbröd

DU BEHÖVER:
15 g jäst
2 dl vatten
1 kopp mjölk
2 msk olja
1,5 tsk salt
125 g klippt råg
300 g fullkornsvetemjöl
1 ägg till pensling
Vallmofrö

GÖR SÅ HÄR:
Rör ut jästen i vattnet. Blanda i mjölk, olja, salt, rågkross och sist mjölet. Knåda degen tills den är mjuk och smidig, forma snabbt 12 rullar. Ställ dem i kylen över natten, täckta med en fuktig kökshandduk. 

På morgonen: Pensla ­rullarna med ägg och strö över ­vallmofrön. Grädda i ca 15 ­minuter på 225 grader. 

Degen kan också formas till fyra små bröd – strö över sesamfrön eller ­pumpakärnor och grädda i 

 


en liten form. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!