Grillade persikor med vaniljkräm och sommarbär

När grillen ändå är tänd - passa på att göra en dessert också. Persikor passar utmärkt att grilla.

DU BEHÖVER:6 mogna persikor eller nektariner 8 plommon 2–3 dl mogna hallon 1 handfull vinbär 4 msk flytande honung Färska lavendelblommor

VANILJKRÄM:½ liter vispgrädde Korn från 1 vaniljstång Skal från 1 apelsin Saft från ½ apelsin 

GÖR SÅ HÄR:

 

Vaniljkräm: Vispa ihop grädden med resten av ingredienserna till en kräm. Persikor: Halvera frukterna. Grilla dem med snittytan nedåt, ett par minuter för de stora, lite kortare tid för de små. Lägg upp på ett fat och häll lavendel och honung över. Servera med de kalla färska bären och vaniljkrämen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!