Grillad hoisin-kyckling

Grillad hoisin-kyckling. Vira ett rejält snöre och en bit smörpapper eller aluminiumfolie runt benänden så blir kycklingbenen perfekt fingermat.

Foto: Copyright: Asa Dahlgren

Grillad hoisin-kyckling. Vira ett rejält snöre och en bit smörpapper eller aluminiumfolie runt benänden så blir kycklingbenen perfekt fingermat.

Grillade kycklinglår marinerade i hoisin-marinad blir perfet fingermat på utflykten.

4 portioner

DU BEHÖVER:4 kycklinglår

Marinad:2 stora vitlöksklyftor2 dl hoisinsås4 msk ljus soja2 tsk sambal oelek1 tsk nymalen svartpeppar2 tsk saltGÖR SÅ HÄR:Finhacka eller riv vitlöken och blanda den med resten av ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg kycklinglåren i en kraftig plastpåse, häll i marinaden, knyt om och skaka runt så att marinaden fördelar sig jämnt över dem. Låt ligga i kylskåp i minst 2 timmar, vänd på påsen några gånger under tiden.

Värm under tiden upp ugnen till 225 grader, grillfunktion. Lägg kycklinglåren i en ugnsform och grilla dem i mitten av ugnen i cirka 35 

 

minuter, eller tills de är helt genomstekta. Får kycklingen för mycket färg innan den är helt genomstekt kan du täcka över den med aluminiumfolie.

Recept från boken "Till sommaren - mat för många" av Lisa Lemke.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande